Gutzler Westhofener Riesling Gutswein trocken 2018 75CL

209,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 149,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5157
209,00 Inkl. moms:
6 5157
209,00 Inkl. moms:
149,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Tyskland Hvid Rheinhessen Weingut Gutzler 2018 75CL

Blændende Riesling med dybde og krop. Gerhard og Michael Gutzler bruger her foudres til modningen – altså meget store egetønder, der rummer flere tusinde liter vin. Her ligger vinen med lang tids kontakt på de fine gærrester – en praksis som de bedste tyske huse praktiserer nu.

På grund af den store volumen og fordi samme foudre anvendes i mange år (de koster kassen…) så tager vinen ikke på samme måde smag af træet, som det sker med nye barriques på typisk 225 liter. Med andre ord kommer frugten frit til orde her … og det gør bestemt ikke noget! 

Duften er en imponerende symfoni af røget williamspære, fermenteret hvid asparges, tørret limefrugt og lette strejf af petroleum. Den intense smag spiller på samme noter og kommer med en pirrende syre, der har en underliggende let saltet mineralitet. Alt klapper her.

Gutzler er stadig lidt et insider’s tip, men nok ikke meget længere. For kvaliteten ligger år efter år på et skyhøjt niveau og det er ikke uden grund, at Gerhard Gutzler blandt andet er blevet hædret med titlen Red Wine Maker Of The Year i Tyskland. Hans Riesling-vine hiver med rette også topanmeldelser hjem i en lind strøm og der er på alle måder grund til at lette på hatten her … især når man også kigger på priserne. Topvin til yderst fornuftige penge!

Familien Gutzler har i mange generationer haft hjemme midt i det kalkstensprægede og bakkede Wonnegau i Rheinhessen. Indtil 1985, hvor Gerhard Gutzler tog over fra sin far, havde familien dyrket meget andet end vin. Men Gerhards passion for vinen gjorde, at al kærlighed og samtlige ressourcer blev målrettet vinproduktionen. Med tiden er der også blevet bygget et topmoderne produktionsanlæg, selvom det er i marken at forskellene skabes … hvilket Gerhard Gutzler ikke forsømmer en lejlighed til at understrege.

I dag arbejder Gerhard tæt sammen med sønnen Michael, der i en ung alder har vist sig at have arvet farens talenter … and then some. I skøn forening styrer far og søn de godt 13 ha med udgangspunkt i topmarker som Brunnenhäuschen og Morstein ved Westhofen og ikke mindst den legendariske Liebfrauenstift Kirchenstück lige midt i domkirkebyen Worms. Godt at vide, at vi i mange år frem kan glæde os til fremragende vine fra Gutzler. Så er det bare hvor længe de får lov til at bevæge sig lidt under radaren.