Gutzler Morstein Spätburgunder Trocken 'Grosses Gewächs' BIO 2017 75CL

425,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 339,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 4872
425,00 Inkl. moms:
6 4872
425,00 Inkl. moms:
339,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Tyskland Rød Rheinhessen Weingut Gutzler 2017 75CL
93 Robert Parker

Morstein er ikke alene grobund for fremragende Riesling – det er også de ideelle rammer for Pinot Noir. Og en sammenligning med de kalkstensprægede topmarker i Chambolle-Musigny er yderst nærliggende. Men for ikke at genere de stolte franskmænd, skal vi nok lade være.

Michael Gutzlers Grosses Gewächs fra Morstein er et pragtværk med al den elegance og charme, som Pinot Noir kan være så fandens god til at levere … i hænderne på rette winemaker.

Stik snuden i glasset og nyd duften af friske hindbær, kirsebær, rabarber, bagt rødbede, violer og krydderier. Smagen kommer med stor, intens friskhed og afleverer frugten på svævende vis ledsaget af en fin hilsen fra det kalkprægede terroir. Nej, nej … vi nævner ikke Chambolle igen.

Robert Parker 93P
Gutzler's 2017 Morstein Spätburgunder is fine, fresh and herbal as well as floral on the spicy and well-concentrated cherry nose. Round and juicy on the palate yet with firm and drying tannins, this is a powerful, intense and tightly structured Pinot Noir that needs years to age to gain some finesse and charm. Tasted in Wiesbaden in August 2020.

Gutzler er stadig lidt et insider’s tip, men nok ikke meget længere. For kvaliteten ligger år efter år på et skyhøjt niveau og det er ikke uden grund, at Gerhard Gutzler blandt andet er blevet hædret med titlen Red Wine Maker Of The Year i Tyskland. Hans Riesling-vine hiver med rette også topanmeldelser hjem i en lind strøm og der er på alle måder grund til at lette på hatten her … især når man også kigger på priserne. Topvin til yderst fornuftige penge!

Familien Gutzler har i mange generationer haft hjemme midt i det kalkstensprægede og bakkede Wonnegau i Rheinhessen. Indtil 1985, hvor Gerhard Gutzler tog over fra sin far, havde familien dyrket meget andet end vin. Men Gerhards passion for vinen gjorde, at al kærlighed og samtlige ressourcer blev målrettet vinproduktionen. Med tiden er der også blevet bygget et topmoderne produktionsanlæg, selvom det er i marken at forskellene skabes … hvilket Gerhard Gutzler ikke forsømmer en lejlighed til at understrege.

I dag arbejder Gerhard tæt sammen med sønnen Michael, der i en ung alder har vist sig at have arvet farens talenter … and then some. I skøn forening styrer far og søn de godt 13 ha med udgangspunkt i topmarker som Brunnenhäuschen og Morstein ved Westhofen og ikke mindst den legendariske Liebfrauenstift Kirchenstück lige midt i domkirkebyen Worms. Godt at vide, at vi i mange år frem kan glæde os til fremragende vine fra Gutzler. Så er det bare hvor længe de får lov til at bevæge sig lidt under radaren.