Gutzler Liebfrauenstift Kirchenstück Riesling Grosses Gewächs 2018 75CL

299,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 225,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 4869
299,00 Inkl. moms:
6 4869
299,00 Inkl. moms:
225,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Tyskland Hvid Rheinhessen Weingut Gutzler 2018 75CL
93 Robert Parker

For godt 100 år siden var Riesling-druer fra Liebfrauenmilch i lige så høj kurs som frugten fra de bedste Bordeaux-stokke. Vi taler om en lille mark omgivet af mur, så i Bourgogne ville det være ”clos”. En eller anden mega tosse gav så desværre på et tidspunkt lov til, at man brugte navnet Liebfrau(en)milch til det værste søde, klæbrige sprøjt tyskerne nogensinde har kommet på flaske. Desværre blev det en gigantisk succes, hvilket blot viser, at der er mange mærkelige mennesker på denne klode.

Heldigvis satte Gerhard Gutzler sig i 1997 for at genskabe den ægte vare med al dens storhed. Og det lykkes han aldeles fortrinligt med. Her får du historie, finesse og super velsmag ... men der bliver også virkelig kælet for detaljen her.

Den smukke gule farve lukker op for en fantastisk duft af fersken, mango, passionsfrugt, grape, mandarin, urter og en lille snert petroleum. Den saftige, koncentrerede og nærmest eksotiske smag udtrykker stor kompleksitet og kommer med en fin syre, som holder alle brikker nydeligt på plads. Kæmpe tak til Gutzler for atter at yde det stolte navn fuld retfærdighed!

Robert Parker
The 2018 Liebfrauenstift Kirchenstück Riesling is deep, clear and elegant on the refined and slightly nutty and salty nose. On the palate, this is an intense and persistently salty Riesling with round and tropical fruit. It's very salty and vital on the long and substantial finish. Dense, intense and very, very long, with a quiet flow. A great dry Riesling from a very warm year and an early-ripening vineyard. Tasted in March 2020.

Gutzler er stadig lidt et insider’s tip, men nok ikke meget længere. For kvaliteten ligger år efter år på et skyhøjt niveau og det er ikke uden grund, at Gerhard Gutzler blandt andet er blevet hædret med titlen Red Wine Maker Of The Year i Tyskland. Hans Riesling-vine hiver med rette også topanmeldelser hjem i en lind strøm og der er på alle måder grund til at lette på hatten her … især når man også kigger på priserne. Topvin til yderst fornuftige penge!

Familien Gutzler har i mange generationer haft hjemme midt i det kalkstensprægede og bakkede Wonnegau i Rheinhessen. Indtil 1985, hvor Gerhard Gutzler tog over fra sin far, havde familien dyrket meget andet end vin. Men Gerhards passion for vinen gjorde, at al kærlighed og samtlige ressourcer blev målrettet vinproduktionen. Med tiden er der også blevet bygget et topmoderne produktionsanlæg, selvom det er i marken at forskellene skabes … hvilket Gerhard Gutzler ikke forsømmer en lejlighed til at understrege.

I dag arbejder Gerhard tæt sammen med sønnen Michael, der i en ung alder har vist sig at have arvet farens talenter … and then some. I skøn forening styrer far og søn de godt 13 ha med udgangspunkt i topmarker som Brunnenhäuschen og Morstein ved Westhofen og ikke mindst den legendariske Liebfrauenstift Kirchenstück lige midt i domkirkebyen Worms. Godt at vide, at vi i mange år frem kan glæde os til fremragende vine fra Gutzler. Så er det bare hvor længe de får lov til at bevæge sig lidt under radaren.