Gutzler Grauer Burgunder Gutswein Trocken 2019 BIO 75CL

139,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 109,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 4875
139,00 Inkl. moms:
6 4875
139,00 Inkl. moms:
109,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Tyskland Hvid Rheinhessen Weingut Gutzler 2019 75CL

Gutzler mestrer også den “grå” version af pinot, som uden tvivl er bedre kendt som Pinot Gris … eller for den sags skyld Pinot Grigio. Den dyrkes typisk i det lunere Baden, hvor dens brunplettede skind får lov at give dybde til vinen, men Gutzler kan det samme i Rheinhessen.

Winemaker Gerhard Gutzler fermenterer mosten på ståltank, hvor den også modner færdigt. Ud kommer en vin, der kan en hel del mere end den globale saftevands-trend, vi alt for ofte ser med Pinot Gris.

Duften lukker op for både abrikos, litchi, citrus, gule æbler og et hint af champignon. I munden optræder en sitrende frisk syrlighed, der samtidig lader frugten komme frit til orde. Mega godt skruet sammen og i fuldendt balance.

Gutzler er stadig lidt et insider’s tip, men nok ikke meget længere. For kvaliteten ligger år efter år på et skyhøjt niveau og det er ikke uden grund, at Gerhard Gutzler blandt andet er blevet hædret med titlen Red Wine Maker Of The Year i Tyskland. Hans Riesling-vine hiver med rette også topanmeldelser hjem i en lind strøm og der er på alle måder grund til at lette på hatten her … især når man også kigger på priserne. Topvin til yderst fornuftige penge!

Familien Gutzler har i mange generationer haft hjemme midt i det kalkstensprægede og bakkede Wonnegau i Rheinhessen. Indtil 1985, hvor Gerhard Gutzler tog over fra sin far, havde familien dyrket meget andet end vin. Men Gerhards passion for vinen gjorde, at al kærlighed og samtlige ressourcer blev målrettet vinproduktionen. Med tiden er der også blevet bygget et topmoderne produktionsanlæg, selvom det er i marken at forskellene skabes … hvilket Gerhard Gutzler ikke forsømmer en lejlighed til at understrege.

I dag arbejder Gerhard tæt sammen med sønnen Michael, der i en ung alder har vist sig at have arvet farens talenter … and then some. I skøn forening styrer far og søn de godt 13 ha med udgangspunkt i topmarker som Brunnenhäuschen og Morstein ved Westhofen og ikke mindst den legendariske Liebfrauenstift Kirchenstück lige midt i domkirkebyen Worms. Godt at vide, at vi i mange år frem kan glæde os til fremragende vine fra Gutzler. Så er det bare hvor længe de får lov til at bevæge sig lidt under radaren.