Guido Porro Barolo St. Caterina 2015

395,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: Ikke på lager

Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Italien Rød Piemonte Guido Porro 2015 Serralunga d'Alba 75CL

St. Caterina er mere feminin og burgundisk end ”søstervinen” Lazzeirasco St. Caterina er i højere grad præget af friske røde bær, rosenblade, viol, sandeltræ og tørre krydderier.

2015 er en god og varm årgang i Barolo, hvor en lang modningsperiode gav perfekt balancerede og elegante vine med flotte modne tanniner. Vinen besidder en fantastisk rød frugt og florale noter, og slutter af med Serralungas relativ bløde og modne tanniner. 2015’eren udmærker sig ved at være meget tilgængelig allerede nu, en usædvanlig elegant og charmerende Barolo.

2015 er en god årgang i Barolo og den bedste årgang nogensinde for Guido Porro. 

Vinen gærer på ståltanke og lagres efterfølgende på store gamle slavonske egefade i 24 måneder.

Guido Porro er en beskeden bondemand, som er fuldstændig upåvirket af, at han efterhånden har bevæget sig op i Barolos absolutte superliga. Han er 3. generation Porro, som laver vin, og han laver nogle af de mest klassiske og anmelderroste vine i Serralunga D’Alba. Vinmarkerne dyrkes økologisk og der svovles meget lidt, men Guido skilter ikke med det. Guido’s 82-årige far Guido Sr. arbejder stadig hver evig eneste dag i vinmarken fra 6.00-12.00 , kun afbrudt af to årlige ferieuger – de er ikke lavet af chokolade på de kanter!