Gruaud Larose 2015

745,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rosé Bordeaux Château Gruaud Larose 2015 Saint-Julien 75CL
93+ Robert Parker
93-95 Falstaff Magazin

2015 årgangen er et blend af 60% Cabernet Sauvignon, 31% Merlot og 9% Cabernet Franc. Lagret i 18-24 på fransk egetræsfade (80% nye, og 20% 1-2 år gamle).

Robert Parker 
Medium garnet-purple colored, the 2015 Gruaud Larose simply sparkles with bright, vibrant red cherries, ripe raspberries and fresh black currants notes with underlying suggestions of cinnamon stick, rose petals, fallen leaves and dried Provence herbs. Medium to full-bodied and possessing tightly wound red and black fruits layers intermingled with spicy accents, it has a firm, grainy frame and great vivacity, finishing long and perfumed. I'm probably being too conservative with my score here and expect this could blossom in 4-6 years into an even more impressive beauty!

Dette historiske og smukke 2. Cru Classé-slot stod færdigt i 1725, og er beliggende i den sydlige del af Saint-Julien. Her ligger de perfekte syd-eksponerede marker, som er placeret på toppen af plateauet i Saint-Julien. Disse vinstokke er over 46 år gamle - de ældste mere end 80 år.

Gruaud Larose har siden 1997 været ejet af den kendte Jacques Merlaut, under Taillan-gruppen, som ejer adskillige kendte vinslotte i Bordeaux, såsom; La Gurgue, Gaut-Bages Libéral, Citran, Rabaud-Promis, Chasse-Spleen og Ferrière. Siden slottets oprettelse, i 1725, har fire familier afløst hinanden i spidsen for Gruaud Larose: Gruaud & Larose-familierne, Balguerie- og Sarget-familierne, Cordier-familien og Merlaut-familien. Denne familiemæssige tilknytning er blevet videregivet til de ansatte, der ofte arbejder på slottet fra far til søn og fra mor til datter.

Flere af vinene fra Gruaud er blevet et internationalt investeringsobjekt, og kendt for sit ufattelige lagringspotentiale. Siden årgang 2019, har slottet implementeret de nødvendige tiltag for omlægningen til økologisk landbrug. De bruger også biodynamiske værktøjer og metoder, f.eks. brug af urtete fra forskellige planter som alternativer til kampen mod visse parasitter, eller levering af spormineraler til vinstokke.