Gastros Favoritter - 6 flasker Top Anmeldt Pinot Noir fra Californien.

3.486,00

2.794,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: Ikke på lager

 Smagekasse med top vinene fra Gastros store smagning af vine fra Californien.......kassen indeholder

  • 2 fl. Chanin Sanford & Benedict Pinot Noir, Santa Rita Hills 2015 (96P af Gastro)
  • 2 fl. Ceritas Hacienda Secoya Vineyard 2015, Anderson Valley 2015 (96P af Gastro)
  • 2 fl. Arnot-Roberts Clary Ranch Pinot Noir, Sonoma Coast 2015 (94P af Gastro)

Chanin Sanford & Benedict Pinot Noir, Santa Rita Hills 2015 - Gastro 96P
Gavin Chanin har været min californiske Pinot-helt, siden jeg mødte ham i København og fik sat ansigt på statens pt. mest balancerede pinot'er - og chardonnayer for den sags skyld. Chanin står først og fremmest for pragmatisme og tilpasning til årgangen. Han har ingen dogmer, andre end perfekt modne druer, som han så vurderer som modne før mange andre. - selvfølgelig fordihan plejer og 'træner' sine stokke, så frugtens modning sker ad samme som i Europa. Her fra de historiske stokke i Sanford & Benedict-marken, 15% ny eg og nul omstilkninger. Dragende intense kirsebær og tranebær, savsmuld fra mahogni, silkeagtig viskositet, syredrevet, nuvel, men med betydelig rigdom. Rousseau på Californisk......
René Langdahl Jørgensen/Gastro 

Ceritas Hacienda Secoya Vineyard 2015, Anderson Valley 2015 - Gastro 96P 
Fra John Rayteks monopolmark - ja, det er lidt som La Tâche. Eller Romané-Conti - eneste forskel er farven...næsten. Koncentrationen er bevægende og helt uden manipulering, kun fra styret frugtsætning i marken og kølende vinde fra Stillehavet i den indre ende af Anderson Valley. Raytek kalder sig fleksibel, ingen vil være dogmatisk idag, og stilke er med nogle gange (men ikke her), druerne macerer før gæringen...nogle gange. Men fermenteringen foregår ALTID på den naturligt forekommende gær. Roser, pæoner, gammeldags giococa-barolo, bare uden de teagtige tannin. Senere kærnemælk. Silke og fløjl p åtungen, slankhed og rigdom som en marmorstatue fra Michelangelos hånd. Mester, helstøbt, frisk, men magtfuld og helt uden svulmeri.
René Langdahl Jørgensen 

Arnot-Roberts Clary Ranch Pinot Noir, Sonoma Coast 2015 - Gastro 94P 
Første årgang med Pinot Noir fra Clary Ranch i den vindhærgede landskabssænkning Petaluma GAp. Duoen Nathan Roberts og Duncan Arnot Myerslaver normalt kun syrah fra marken, men på mange måder passer stedet bedre til Pinot Noir. Helklase, som sædvanlig ingen ny eg og stedets typiske høje syre og lave alkohol. Farven er let oragnetonet, men det skal man ikke være nervøs ved. Tydeligt grønkrydret tranebærjuice, kräuterbonbon og vitaminpille. Campari og malurt. Snyd og bedrag på tungen, et vinøst paradoks med slankhed og apollinsk moderation, men trodsigt, stærkt påvirkende, spændstig, skarp på den gode måde og med næsten Etna-nerello-krasbørstighed, men helt uden alkohol. Strukturvin.