Gargantua California Syrah 2013 75CL

579,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 459,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 1495
579,00 Inkl. moms:
6 1495
579,00 Inkl. moms:
459,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California Central Coast Bergström 2013 Santa Barbara County 75CL
92 Vinous

Vinous
Made entirely from whole cluster fruit grown in the famed Bien Nacido Vineyard in California's Santa Maria Valley. Bright purple. Primary scents of ripe black and blue fruits, dark chocolate and olive paste, complicated by floral and mineral nuances. Smooth, weighty and appealingly sweet, offering intense cassis and blueberry flavors that are sharpened and given spiciness by a suggestion of black pepper. The floral note repeats and builds on the long, youthfully tannic finish, which leaves behind a hint of spicecake.

Seneste projekt fra Josh Bergström er Gargantua hvor han laver 2 cuvéer - en fra Oregon og en fra Californiens Central Coast. Denne cuvée kommer 100% fra Bien Nacido i Santa Maria. Vinen lagres 10 måneder på franske fade hvoraf 65% er nyt. 

Vinens verden rummer masser af eventyr … og et af de bedste af slagsen hedder John Bergström. Han voksede op på en lille gård uden el og telefon ude på Gösta Tyndskids marker 500 km nordvest for Stockholm. Her boede han med sine forældre, bedsteforældre, to onkler og en tante … så pladsen var lidt trang. Pengene var yderst små i familien og der var ikke råd til at sende John til byen for at studere. Til Johns store held havde han en onkel og tante, der boede i Oregon og ikke havde nogle børn. De gav John mulighed for at komme til USA og gå på college … fulgt op af en lægeuddannelse og succesrig karriere som kirurg.

Efter en lang årrække i lægeverdenen følte John en stor trang til atter at dyrke jorden, som da han var barn. Han havde i midten af 1990’erne købt et stykke land i Dundee Hills i Willamette Valley. Efter noget tid besluttede han sig for at kaste sig ud i at dyrke og producere vin, selvom han havde nul erfaring inden for det game. Men sammen med sin kone Karen tog han chancen og startede Bergström Wines i 1999 … samme år som sønnen Josh kom hjem fra en en 2-årig winemaker-uddannelse i Bourgogne. Josh tog den så kun på et år og nåede derudover at skaffe sig en forlovet – Caroline - der havde en uddannelse i salg og markedsføring af vin. Han hev hende med tilbage til Oregon og så gik familien ellers all in på at få Bergström Wines til at lykkes. Det må man sige, at det gjorde.

I dag består Bergström Wines af fem vinmarker, der alle regnes blandt de absolut bedste i Willamette Valley: The Bergström Vineyard, Silice Vineyard, Winery Block, Gregory Ranch og Le Pré du Col. Bergström fokuserer primært på Pinot Noir, men producerer også to Chardonnay-vine af højeste klasse.

Josh er den daglige boss og winemaker. Han foreskriver biodynamiske metoder, med naturlig gødning baseret på druekvaset og afskårne grene fra vinstokkene, som komposteres sammen med lokalt hø og ”affald” fra et mejeri. Udbyttet er ekstrem lavt og der høstes meget sent for at få højest mulig koncentration.

Anmeldere verden over har ikke været nærige med at uddele roser til Bergström Wines. Og når man så lige et kort sekund tænker på hvor lidt erfaring familien Bergström havde, da de startede og hvor relativt kort tid siden det er … ja, så er deres vine bare endnu mere imponerende.