Galia Villages 2016

SKU
7705
299,00 kr. v. 6 stk. 375,00 kr. v. 1 stk.
Ved køb afStk. pris (inkl. moms)
1375,00 kr.
6375,00 kr.299,00 kr.

Galia er lavet på små, koncentrerede druer fra lavtydende vinstokke med en alder på op til 100 år med en sammensætning på 87% Tempranillo, 9% Grenache og 4% Albillo. De fleste druer kommer fra vinmarker i Ribera del Duero men ikke alle, og derfor må der ikke stå Ribera del Duero på etiketten. Men det offer gør vinmageren gerne for til gengæld at opnå den højst mulige kvalitet. Efter 21 måneders fadlagring og yderligere mange måneders flaskelagring, er resultatet en berusende, forførende duft af blåbær, blomster, krydderurter og eksotisk krydderier. Smagen er mellemfyldig med stor dybde og en kerne af mørk, saftig bærfrugt vævet sømløst sammen med blomstrede, krydrede og mineralske lag. En sitrende nerve af friskhed og elegante, ultra-fine tanniner skaber en suveræn balance.

Jérôme Bougnaud er 4. generation af en fransk familie af vinmagere, men det er Spanien og mere præcist Ribera del Duero han er faldet for. Her har han arbejdet sammen med Peter Sisseck på Dominio de Pingus siden 2001, som ansvarlig for vinmarkerne frem til 2019. Men Jérome er ikke kun en troldmand i vinmarkerne – han er også en vanvittigt talentfuld vinmager, hvilket han ikke mindst beviste da han i 2011 blev udnævnt til leder og winemaker på ét andet af Peter Sissecks andre projekter; den i dag berømte Quinta Sardonia vingård. Men Jérôme har siden 2009 også lavet et stærkt begrænset antal kultvine i eget navn, i samarbejde med El Regajals leder Daniel Garcia Pita. Galia vinene er lavet på druer fra små unikke parceller i og omkring Ribera del Duero med op til 100 år ældgamle, lavtydende vinstokke. De eftertragtede vine har på rekordtid opnået kultstatus for som Robert Parker skriver; ”This is one of the most exciting new projects in the Duero zone”.

 

Galia er lavet på små, koncentrerede druer fra lavtydende vinstokke med en alder på op til 100 år med en sammensætning på 87% Tempranillo, 9% Grenache og 4% Albillo. De fleste druer kommer fra vinmarker i Ribera del Duero men ikke alle, og derfor må der ikke stå Ribera del Duero på etiketten. Men det offer gør vinmageren gerne for til gengæld at opnå den højst mulige kvalitet. Efter 21 måneders fadlagring og yderligere mange måneders flaskelagring, er resultatet en berusende, forførende duft af blåbær, blomster, krydderurter og eksotisk krydderier. Smagen er mellemfyldig med stor dybde og en kerne af mørk, saftig bærfrugt vævet sømløst sammen med blomstrede, krydrede og mineralske lag. En sitrende nerve af friskhed og elegante, ultra-fine tanniner skaber en suveræn balance.

Jérôme Bougnaud er 4. generation af en fransk familie af vinmagere, men det er Spanien og mere præcist Ribera del Duero han er faldet for. Her har han arbejdet sammen med Peter Sisseck på Dominio de Pingus siden 2001, som ansvarlig for vinmarkerne frem til 2019. Men Jérome er ikke kun en troldmand i vinmarkerne – han er også en vanvittigt talentfuld vinmager, hvilket han ikke mindst beviste da han i 2011 blev udnævnt til leder og winemaker på ét andet af Peter Sissecks andre projekter; den i dag berømte Quinta Sardonia vingård. Men Jérôme har siden 2009 også lavet et stærkt begrænset antal kultvine i eget navn, i samarbejde med El Regajals leder Daniel Garcia Pita. Galia vinene er lavet på druer fra små unikke parceller i og omkring Ribera del Duero med op til 100 år ældgamle, lavtydende vinstokke. De eftertragtede vine har på rekordtid opnået kultstatus for som Robert Parker skriver; ”This is one of the most exciting new projects in the Duero zone”.

 

Faktablad
LandSpanien
Producent Galia
RegionVino de Mesa
Årgang2016
Volume75CL
DruerGrenache
KategoriRødvin
Kollistørrelse6
KollitypeOCC