Galia 2014 75CL

299,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 279,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 4718
299,00 Inkl. moms:
6 4718
299,00 Inkl. moms:
279,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Spanien Rød Vino de Mesa Galia 2014 750
94 Robert Parker

Galia er lavet på små, koncentrerede druer fra lavtydende vinstokke med en alder på op til 100 år med en sammensætning på 87% Tempranillo, 9% Grenache og 4% Albillo. De fleste druer kommer fra vinmarker i Ribera del Duero men ikke alle, og derfor må der ikke stå Ribera del Duero på etiketten. Men det offer gør vinmageren gerne for til gengæld at opnå den højst mulige kvalitet. Efter 21 måneders fadlagring og yderligere mange måneders flaskelagring, er resultatet en berusende, forførende duft af blåbær, blomster, krydderurter og eksotisk krydderier. Smagen er mellemfyldig med stor dybde og en kerne af mørk, saftig bærfrugt vævet sømløst sammen med blomstrede, krydrede og mineralske lag. En sitrende nerve af friskhed og elegante, ultra-fine tanniner skaber en suveræn balance.

Robert Parker 94P
The 2014 Galia has some 7% Garnacha to complement the majority of Tempranillo, but in the old vineyards there is always some white Albillo too. This wine had a longer élevage of some 21 months, which is something he felt the vintage demanded. The profile is floral and aromatic, with a combination of heady and ripe wild berries. Here he selected sandier soils with a limestone-rich subsoil and he found that, because of that sandy texture, close to 60% of the grapes used are ungrafted, some of them (from the Soria part) pre-dating phylloxera. There are grapes from Trigueros del Valle in Cigales and other parts of the Duero Valley, Cuevas de Provanco, Piquera, some in Ribera del Duero and even some new vineyards in Fuentelcésped, where he had a high percentage of Albillo. The wine is fragrant and open, with good ripeness and no excess. The oak is nicely integrated; the wine aged in a combination of barriques, 600-liter vats and 1,200-liter foudres (and later even 2,500-liter ones), and some concrete eggs, which seem to have provided the it with an elegant, polished and sleek texture. The palate is very balanced and with a good combination of power and elegance. The Garnacha clearly adds a heady touch in the finish, where for a second it took me to Châteauneuf-du-Pape. Super! 10,000 bottles produced.

Jérôme Bougnaud er 4. generation af en fransk familie af vinmagere, men det er Spanien og mere præcist Ribera del Duero han er faldet for. Her har han arbejdet sammen med Peter Sisseck på Dominio de Pingus siden 2001, som ansvarlig for vinmarkerne frem til 2019. Men Jérome er ikke kun en troldmand i vinmarkerne – han er også en vanvittigt talentfuld vinmager, hvilket han ikke mindst beviste da han i 2011 blev udnævnt til leder og winemaker på ét andet af Peter Sissecks andre projekter; den i dag berømte Quinta Sardonia vingård. Men Jérôme har siden 2009 også lavet et stærkt begrænset antal kultvine i eget navn, i samarbejde med El Regajals leder Daniel Garcia Pita. Galia vinene er lavet på druer fra små unikke parceller i og omkring Ribera del Duero med op til 100 år ældgamle, lavtydende vinstokke. De eftertragtede vine har på rekordtid opnået kultstatus for som Robert Parker skriver; ”This is one of the most exciting new projects in the Duero zone”.