Gaja Sito Moresco 2017

399,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 349,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 3078
399,00 Inkl. moms:
6 3078
399,00 Inkl. moms:
349,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Italien Rød Piemonte Gaja 2017 Langhe 75CL

Sito Moresco-marken kom i Angelo Gajas hænder i 1979. Den ligger i Pajoré området ved landsbyen Treiso, og bærer navnet fra den tidligere ejer Moresco.
Det er denne mark, som leverer de fleste druer til Sito Moresco (Nebbiolo og Merlot), mens Barbera - som bruges i Sito Moresco siden årgang 2015 - kommer fra GAJAs single-cru marker i området, og Cabernet Sauvignon fra Serralunga.

Hver druesort bliver gæret for sig på ståltanke, som altid hos GAJA med egne gærceller. Efter endt malolaktisk gæring bliver vinene fra de forskellige druer sammenstukket, og blandingen lagres i 12 måneder på 1-2 år gamle fade. 

Sito Moresco er mørk og brillant i farven. Man finder nuancer af kirsebær og røde frugter, og efter lidt iltning kommer vinens krydderier og mere maskuline karakter frem. Duften er meget kompleks med nuancer af tørrede blomster, blåbær, granatæbler og nødder. I smagen er vinen først smigrende og umiddelbar, men udvikler sig mod det mørke og det komplekse. Sito Moresco er en saftig og kraftfuld vin med god bærsødme, som giver vinen en dejlig harmonisk karakter og gør den meget charmerende.

Ingen anden vinproducent har i de sidste 50 år haft så meget indflydelse på den internationale vinscene som Angelo Gaja i Piemonte! Allerede som 21-årig overtog Angelo Gaja vingården i 1961 som den 4. generation i familien. I godt fem årtier var han pioneren i Piemonte, og vinene fra GAJA regnes stadig som den ultimative top i området - 'ingen over - og ingen ved siden af'.

Angelo Gaja har været krumtappen for kvalitetsproducenter i hele Italien. Han er forrest og nådesløst kvalitetskrævende, når det gælder hans egne produkter. Han er en ægte pioner, som til stadighed søger nye veje for at udvikle og manifestere den suveræne kunst, han behersker.

Hos GAJA er niveauet helt i top. Vinmarkerne - både dem omkring huset i Barbaresco og i alle de andre områder, hvor GAJA i dag dyrker vin - bliver passet i overensstemmelse med den betydning, de har - nemlig som kilden til det hele! En del af grunden til den enestående høje kvalitet i vinene fra GAJA, er at man i mange tilfælde holder høstudbyttet pr. ha. meget lavt. Det gælder naturligvis også på de bedste marker som f.eks. Sori Tildin, Sori San Lorenzo og Costa Russi.

I de senere år er 5. generation – døtrene Gaia og Rossana løbende blevet kørt i stilling, og de har haft den ypperste læremester, så fremtiden tegner meget lovende. Angelo Gaja har dog ikke helt sluppet tøjlerne endnu, så døtrene har fortsat deres læremester ved deres side.

Vinene fra GAJA byder på enestående vinoplevelser, og der er kvalitet og smag for alle pengene!