Friedrich Becker "Steinwingert" Pinot Noir Premier Cru 2017

499,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 399,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 4229
499,00 Inkl. moms:
6 4229
499,00 Inkl. moms:
399,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Tyskland Rød Pfalz Friedrich Becker 2017 75CL
95 Falstaff

Fantastisk Pinot Noir og ifølge flere førende vinanmeldere helt på niveau med Bourgogne Premier Cru … men til en lidt sjovere pris. Druerne får Becker fra marken Steinwingert, der ligger sydvendt på en kalkstenrig skråning i Alsace.

Der høstes og sorteres ved håndkraft og vinen modnes i hele 18 måneder på små franske egefade. Resultatet er nærmest dansende elegant og hvis du er til rød Bourgogne af den bedre slags er din lykke gjort her. 

Farven er tæt, klar rubinrød og kommer med duften af kirsebær, hindbær, tobak, sort te og skovbund. Den kraftfulde smag har en fin saftighed, virkelig god længde og perfekt struktur. Her er rigtigt meget at være glad for … også prisen.

Robert Parker
The Steinwingert Spätburgunder is sourced in one plot in the Sonnenberg single vineyard. The soil is very shallow here and the vines are pretty old (30 to 40+ years), which gives small berries and grapes with concentrated flavors. The wine combines purity and elegance with a noble ripeness and intensity on the nose that already represents a premier cru level. On the palate this wine reveals a great purity, finesse and elegance, as well as a stimulating freshness and harmony. The finish is dry, fresh, concentrated and really persistent, with great tension.

Den anerkendte vinguide Gault Millau har fire år i træk placeret Friedrich Beckers vin som den bedste i Tyskland. Så det er vin i absolut verdensklasse som far og søn (Friedrich og Friedrich Jr) skruer sammen syd for Pfalz på grænsen til Alsace. Især deres Pinot Noir … eller rettere Spätburgunder … bliver igen og igen sammenlignet med de bedste røde Bourgogner, hvilket siger ikke så lidt. Eksempelvis er Beckers røde vine blevet kaldt Tysklands svar på Clos de Vougeot, hvilket vi forstår til fulde. Men Beckers Rieslings ligger også helt i top og tør noget mere end mange andre producenters.

Mod og oprør mod vanens magt ligger dybt i Friedrich Becker. Da han i 1973 overtog godset fra sin far, stoppede han med at sælge druer til det lokale samarbejde og begyndte at tappe og sælge sine egne vine. Han var også en af de første tyske producenter, der begyndte at bruge barriques til modning af Pinot.

Beckers marker ved Schweigen i det allerdybeste Pfalz er placeret på tværs af den tysk-franske grænse. Faktisk har Becker 80 % af sine marker på Alsace-siden af grænsen. Jorden på alle marker er karakteriseret ved at være ekstra rig på kalksten, hvilket er med til at give vinene en fornem mineralitet. Samtidig arbejdes der løbende på at holde udbytterne nede med henblik på at maksimere kvaliteten af druematerialet. Spätburgunder og Riesling fylder klart mest på markerne, men Becker har også fundet plads til Pinot Gris, Pinot Blanc, Gewürztraminer og Silvaner. 

Vi er super glade for at kunne præsentere en meget bred vifte af Beckers portefølje. Den viser med al tydelighed, hvor utroligt meget godt Tyskland har at byde på vinmæssigt. Så snyd dig ikke for nye oplevelser langt udover det sædvanlige.