Friedrich Becker "Sonnenberg" Riesling Premier Cru 2014

299,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 239,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 1992
299,00 Inkl. moms:
6 1992
299,00 Inkl. moms:
239,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Tyskland Hvid Pfalz Friedrich Becker 2014 75CL
93+ Falstaff

Oprindeligt var Sonnenberg Riesling klassificeret som Großes Gewächs – altså Grand Cru. Men Becker degraderede den selv til Erste Lage (Premier Cru) for at skærpe profilen omkring de røde vine. Men den produceres stadig efter GG-foreskrifter og er lidt en skjult skat.

Den har kun godt af nogle år på bagen, hvilket går lidt imod mainstream-tanken om ung Riesling. Men med den her får du meget mere dybde og karakter, hvilket jo ikke er at kimse ad. Marken Sonnenberg blev første gang opført som vinmark helt tilbage i 1780. Så gamle er stokkene nu ikke på den sydvendte mark, men de i 45 år haft rødderne godt nede i den kalkstenrige jord.

Duften er mega imponerende – her finder du både grapefrugt, appelsin, fersken, honning og en anelse muskat og lindetræ. Smagen kommer med en forrygende intensitet og frigiver den ene smagsoplevelse efter den anden. Som sagt … skjult skat.

Den anerkendte vinguide Gault Millau har fire år i træk placeret Friedrich Beckers vin som den bedste i Tyskland. Så det er vin i absolut verdensklasse som far og søn (Friedrich og Friedrich Jr) skruer sammen syd for Pfalz på grænsen til Alsace. Især deres Pinot Noir … eller rettere Spätburgunder … bliver igen og igen sammenlignet med de bedste røde Bourgogner, hvilket siger ikke så lidt. Eksempelvis er Beckers røde vine blevet kaldt Tysklands svar på Clos de Vougeot, hvilket vi forstår til fulde. Men Beckers Rieslings ligger også helt i top og tør noget mere end mange andre producenters.

Mod og oprør mod vanens magt ligger dybt i Friedrich Becker. Da han i 1973 overtog godset fra sin far, stoppede han med at sælge druer til det lokale samarbejde og begyndte at tappe og sælge sine egne vine. Han var også en af de første tyske producenter, der begyndte at bruge barriques til modning af Pinot.

Beckers marker ved Schweigen i det allerdybeste Pfalz er placeret på tværs af den tysk-franske grænse. Faktisk har Becker 80 % af sine marker på Alsace-siden af grænsen. Jorden på alle marker er karakteriseret ved at være ekstra rig på kalksten, hvilket er med til at give vinene en fornem mineralitet. Samtidig arbejdes der løbende på at holde udbytterne nede med henblik på at maksimere kvaliteten af druematerialet. Spätburgunder og Riesling fylder klart mest på markerne, men Becker har også fundet plads til Pinot Gris, Pinot Blanc, Gewürztraminer og Silvaner. 

Vi er super glade for at kunne præsentere en meget bred vifte af Beckers portefølje. Den viser med al tydelighed, hvor utroligt meget godt Tyskland har at byde på vinmæssigt. Så snyd dig ikke for nye oplevelser langt udover det sædvanlige.