Indlæser...

Friedrich Becker Grauburgunder 2018

SKU
1989
125,00 kr v. 6 stk. 149,00 kr v. 1 stk.
Ved køb afStk. pris (inkl. moms)
1149,00 kr
6149,00 kr125,00 kr

Udenfor Tyskland kender vi Grauer Burgunder bedre som Pinot Gris. Druerne får Becker fra 35...

Udenfor Tyskland kender vi Grauer Burgunder bedre som Pinot Gris. Druerne får Becker fra 35 år gamle stokke i Schweigen, hvor jorden er ekstra rig på kalksten. Det er med til at give vinen en super fin mineralitet, der spiller glimrende sammen med vinens friskhed og dybde.

Høstarbejdet foregår ved håndkraft og der gæres plus modnes både på stålfri tanke og store franske egefade. Ud kommer en vin, der har en rigtig god balance og er helt sin egen. Ikke noget fed eller for sød pladder Pinot Gris her!

Duften inviterer på æbler, melon, grapefrugt, litchi, hyben og krokant. Smagen er til den tørre, friske side og giver fin plads på scenen til de frugtrige noter. En lang mineralsk finish lukker hele oplevelsen af … og lokker med en slurk mere. 

Den anerkendte vinguide Gault Millau har fire år i træk placeret Friedrich Beckers vin som den bedste i Tyskland. Så det er vin i absolut verdensklasse som far og søn (Friedrich og Friedrich Jr) skruer sammen syd for Pfalz på grænsen til Alsace. Især deres Pinot Noir … eller rettere Spätburgunder … bliver igen og igen sammenlignet med de bedste røde Bourgogner, hvilket siger ikke så lidt. Eksempelvis er Beckers røde vine blevet kaldt Tysklands svar på Clos de Vougeot, hvilket vi forstår til fulde. Men Beckers Rieslings ligger også helt i top og tør noget mere end mange andre producenters.

Mod og oprør mod vanens magt ligger dybt i Friedrich Becker. Da han i 1973 overtog godset fra sin far, stoppede han med at sælge druer til det lokale samarbejde og begyndte at tappe og sælge sine egne vine. Han var også en af de første tyske producenter, der begyndte at bruge barriques til modning af Pinot.

Beckers marker ved Schweigen i det allerdybeste Pfalz er placeret på tværs af den tysk-franske grænse. Faktisk har Becker 80 % af sine marker på Alsace-siden af grænsen. Jorden på alle marker er karakteriseret ved at være ekstra rig på kalksten, hvilket er med til at give vinene en fornem mineralitet. Samtidig arbejdes der løbende på at holde udbytterne nede med henblik på at maksimere kvaliteten af druematerialet. Spätburgunder og Riesling fylder klart mest på markerne, men Becker har også fundet plads til Pinot Gris, Pinot Blanc, Gewürztraminer og Silvaner. 

Vi er super glade for at kunne præsentere en meget bred vifte af Beckers portefølje. Den viser med al tydelighed, hvor utroligt meget godt Tyskland har at byde på vinmæssigt. Så snyd dig ikke for nye oplevelser langt udover det sædvanlige.

 

Faktablad
Volume75CL
LandTyskland
RegionPfalz
Producent Friedrich Becker
Årgang2018
DruerPinot Gris
KategoriHvid