Franz Keller Weißburgunder vom Löss 2022
Ved køb af | Stk. pris (inkl. moms) | |
1 | 179,00 kr. | |
6 | 179,00 kr. | 149,00 kr. |
Franz Keller Weißburgunder Vom Löss 2022 er en elegant hvidvin på 100 % Weißburgunder (Pinot Blanc), dyrket i det solrige Kaiserstuhl-område i Baden, Tyskland. Her trives druerne i mineralrig løssjord, som bidrager til vinens fine mineralitet og raffinerede struktur.
Vinen fremstår med en lys, strågul farve og en delikat aroma med noter af hvide blomster, grønne æbler og pære, samt et strejf af citrus. Smagen er frisk og harmonisk med en livlig syre og en cremet tekstur, der rundes af med en blød, frugtig eftersmag. Franz Keller Weißburgunder Vom Löss 2022 er en alsidig vin, der kombinerer lethed og fylde på elegant vis.
Anbefales serveret ved 8-10 °C og passer godt til skaldyr, lette fiske- og pastaretter samt til milde oste, hvor vinens friskhed og finesse kommer til udtryk.
Franz Keller Weißburgunder Vom Löss 2022 er en elegant hvidvin på 100 % Weißburgunder (Pinot Blanc), dyrket i det solrige Kaiserstuhl-område i Baden, Tyskland. Her trives druerne i mineralrig løssjord, som bidrager til vinens fine mineralitet og raffinerede struktur.
Vinen fremstår med en lys, strågul farve og en delikat aroma med noter af hvide blomster, grønne æbler og pære, samt et strejf af citrus. Smagen er frisk og harmonisk med en livlig syre og en cremet tekstur, der rundes af med en blød, frugtig eftersmag. Franz Keller Weißburgunder Vom Löss 2022 er en alsidig vin, der kombinerer lethed og fylde på elegant vis.
Anbefales serveret ved 8-10 °C og passer godt til skaldyr, lette fiske- og pastaretter samt til milde oste, hvor vinens friskhed og finesse kommer til udtryk.
Keller er indbegrebet af den tyske vinregion Baden og er intet mindre end en legende på de kanter. Det er klart en af de helt store tyske bannerførere for kvalitet, hvilket igen blev understreget i 2019, da stedets nuværende winemaker Friedrich Keller blev kåret til Årets Vinmager” af Gault&Millau.
Kellers marker ligger i Kaiserstuhl, som er den varmeste og mest solrige vinregion i Tyskland, hvor vulkansk undergrund og løss aflejringer, giver geniale dyrkningsforhold. Her tryller Friedrich Keller især med Pinot Noir og Chardonnay med en tydelig inspiration fra Bourgogne. Dertil kommer en mindre produktion af Pinot Blanc og Pinot Gris, som bestemt også kan noget ud fra egen præmis.
Keller går helt tilbage til tiden lige efter 2. Verdenskrig og er et klassisk familieforetagende. Friedrich er tredje generation og tog over efter sin far Fritz i 2016. Mens Fritz var ved roret, byggede Keller en helt ny og topmoderne vingård. Bygningen med sine grønne tage er indlejret i terrasselandskabet og bygget helt naturligt over flere niveauer, så tyngdekraften altid sikrer en blid vinfremstilling. De mindre, friske vine lagres i ståltanke, de større vine og alle Pinots i træfade.
Udover vingården driver familien også flere hoteller og en Michelin-restaurant, som fik første stjerne helt tilbage i 1969 og den anden i 1978. Og man fornemmer klart at Kellers vine også er skabt til at ledsage blændende gastronomi. Glem alt om endimensionelle, frugtsøde bællevine. I Kellers vine er der altid en superfin struktur og balance … og en tydelig mineralitet fra den undergrund stokkene stortrives i.
Vi har hevet et udvalg af Kellers vine hjem og kan ikke vente med at høre, hvad I synes om dem. Det er ingen hemmelighed, vi har selv har optur over vinene – dels fordi de er utroligt vellavede og velsmagende, dels fordi de prismæssigt bestemt ikke er dumme set i forhold til, hvad man hurtigt kommer til at betale for samme kvalitet i Bourgogne. Så giv dem et skud og tøv ikke med at fortælle os din mening.
Land | Tyskland |
---|---|
Producent | Franz Keller |
Region | Baden |
Distrikt | Kaiserstuhl |
Årgang | 2022 |
Volume | 75CL |
Druer | Pinot Blanc |
Kategori | Hvidvin |
Kollistørrelse | 6 |
Kollitype | OCC |
James Suckling
The nose of floral honey pulls you straight into this medium-bodied dry pinot blanc where there’s a lively interplay of bright citrus character and crisp acidity. This is all supported by some positive fine tannins at the finish. Fermented and matured in a mix of large neutral oak and stainless steel. Drink now. Screw cap.