Franz Keller Oberbergener Bassgeige Spätburgunder 2019

219,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 175,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 6996
219,00 Inkl. moms:
6 6996
219,00 Inkl. moms:
175,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Tyskland Rød Baden Franz Keller 2019 75CL

Til prisen er det her et af de absolut bedste Spätburgunder-køb. Det er ganske enkelt imponerende, hvad winemaker Friedrich Keller kan med Pinot Noir og vi gætter på, at der sidder nogle vinbønder vestpå i Bourgogne og klapper i det helt skjulte.

Druerne kommer fra egne marker i Baden – nærmere bestemt Kaiserstuhl. Der høstes og sorteres ved god gammeldags håndkraft. Modningen af vinen tager 12 måneder og finder sted på franske egefade, hvor 20% er ganske nye.

Farven fremstår rubinrød, lys og klar. Duften lokker med røde kirsebær, tranebær, brombær, hyldebær plus indslag af nelliker, allehånde og røg. Den ganske kraftfulde og fyldige smag giver frugten rigtig god plads til at udfolde sig på inden en smuk, frisk finish runder festen af. Ren og ukompliceret nydelse.   

Keller er indbegrebet af den tyske vinregion Baden og er intet mindre end en legende på de kanter. Det er klart en af de helt store tyske bannerførere for kvalitet, hvilket igen blev understreget i 2019, da stedets nuværende winemaker Friedrich Keller blev kåret til Årets Vinmager” af Gault&Millau.

Kellers marker ligger i Kaiserstuhl, som er den varmeste og mest solrige vinregion i Tyskland, hvor vulkansk undergrund og løss aflejringer, giver geniale dyrkningsforhold. Her tryller Friedrich Keller især med Pinot Noir og Chardonnay med en tydelig inspiration fra Bourgogne. Dertil kommer en mindre produktion af Pinot Blanc og Pinot Gris, som bestemt også kan noget ud fra egen præmis.  

Keller går helt tilbage til tiden lige efter 2. Verdenskrig og er et klassisk familieforetagende. Friedrich er tredje generation og tog over efter sin far Fritz i 2016. Mens Fritz var ved roret, byggede Keller en helt ny og topmoderne vingård. Bygningen med sine grønne tage er indlejret i terrasselandskabet og bygget helt naturligt over flere niveauer, så tyngdekraften altid sikrer en blid vinfremstilling. De mindre, friske vine lagres i ståltanke, de større vine og alle Pinots i træfade.

Udover vingården driver familien også flere hoteller og en Michelin-restaurant, som fik første stjerne helt tilbage i 1969 og den anden i 1978. Og man fornemmer klart at Kellers vine også er skabt til at ledsage blændende gastronomi. Glem alt om endimensionelle, frugtsøde bællevine. I Kellers vine er der altid en superfin struktur og balance … og en tydelig mineralitet fra den undergrund stokkene stortrives i.

Vi har hevet et udvalg af Kellers vine hjem og kan ikke vente med at høre, hvad I synes om dem. Det er ingen hemmelighed, vi har selv har optur over vinene – dels fordi de er utroligt vellavede og velsmagende, dels fordi de prismæssigt bestemt ikke er dumme set i forhold til, hvad man hurtigt kommer til at betale for samme kvalitet i Bourgogne. Så giv dem et skud og tøv ikke med at fortælle os din mening.