Forman Chardonnay 2015 0,75

469,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 375,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2401
469,00 Inkl. moms:
6 2401
469,00 Inkl. moms:
419,00 Inkl. moms:
12 2401
469,00 Inkl. moms:
375,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Hvid California Napa Valley Forman Vineyard 2015 Napa Valley 75CL
93 Vinous
93 Robert Parker

Winemaker Ric Forman producerer også hvert år en lille mængde Chardonnay på druer fra Rutherford Star Vineyard. Han sværger til den mere stramme Chablis-stil med mere syre og friskhed sammenlignet med de traditionelle Napa Chardonnay’er, der ofte har en del fedme.

Forman afstilker ikke, men presser i hele klaser. Derudover undlader han helt 2. gæringen (malolaktisk gæring) for netop at bevare mere syre i vinen.

Grønne og hvide pærer er første duftindtryk sammen med citroner, nektarin, kamille, hvide blomster og antydningen af røg. Smagen tager pære og citrus med over fra duften og suppleres af grønne æbler, mandarin, appelsinskræl, kvæder, hvid peber og vanilje. En livlig vin som vi selv synes er allerbedst i dens unge år. Men smag og behag.

Vinous 
Forman 2015 Chardonnay is a bit creamier and more voluptuous than it usually is. Even so, the flavors are bright and precise throughout. Lemon confit, flowers, chamomile and white pepper are all nicely pushed forward. The 2015 is a rare wine that won't require much cellaring.

Ric Forman er et af de helt store ikoner i Napa Valley … ikke kun fordi han har været wine maker længere end de fleste andre i Californien, men også fordi han i dén grad har været forud for sin tid på flere områder. Han var den første i Californien til at smide årgang på Merlot-vine. Han var først med at fermentere hvidvine på egefade. Og han gik bort fra anden gæring på Chardonnay-vine fire årtier før andre begyndte på det i Californien. Nævn hans navn over for Californiske vinproducenter og du kan være sikker på at møde kaskader af næsegrus beundring og respekt.

At hans bedrifter ikke er mere kendte ude i den brede befolkning skyldes ene og alene, at Ric Forman er alt andet end en pralerøv. Han gider ikke stå og promovere sig selv og sine vine på fashionable restauranter, som de fleste andre gør. Han har det allerbedst, når han er i marken eller i kælderen … så det fokuserer han al sin tid på og lader vinen do the talking.  

Ric Forman begyndte at lave vin helt tilbage i 1966 og var blandt andet hos Robert Mondavi og NEWTON IN inden han i 1983 grundlagde sin drøm - Forman Vineyard. Her ville han producere små mængder af klassisk Chardonnay og Cabernet Sauvignon af højeste kvalitet … og eje det hele selv for at undgå endeløse kompromiser og diskussioner med uvidende investorer.  

Ric Forman er inspireret af Bordeaux og hælder klart mest til den gamle skole i forhold til den meget teknologiske tilgang, der er vundet frem de senere år. Og når man smager hans vine må man bare sige, at den gamle skole godt nok kan meget. Aldrig, aldrig kimse ad erfaring!

Der høstes og sorteres pr. håndkraft, hvilket ikke mindst gælder flagskibet Forman Cabernet Sauvignon. Chateau La Grand Roche er andenvinen, hvilket det næsten er tarveligt at kalde den med tanke på, hvad den leverer. Forman producerer også en lille mængde fantastisk Chardonnay, der stilmæssigt går i retning af Chablis. Endelig er Ric Forman også winemakeren bag Rossi-Wallace, hvor han både skruer udsøgt Zinfandel og Pinot Noir sammen i selskab med sin kone Cheryl Emmolo.