FEL Wines Smagekasse Value, Anderson Valley, Californien

4.584,00

3.595,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

Inkl. moms: 2.876,00

Land Vintype Region Subregion Producent Distrikt
USA Smagekasse California North Coast FEL Mendocino County

Smagekasse fra FEL indeholder følgende 12 flasker

  • 6 flasker FEL Chardonnay, Anderson Valley 2018
  • 6 flasker FEL Pinot Noir, Anderson Valley 2019

Cliff Lede (udtales lay-dee) har i hvert fald to store passioner her i livet – vin og rockmusik. Da han i 2002 købte en 60 acre stor landejendom i Stags Leap District i Napa Valley og grundlagde Cliff Lede Vineyards, inddelte han straks markerne i områder, der blev opkaldt efter hans foretrukne rocknumre og albums. Derfor kan du fra Cliff Lede nyde vin fra eksempelvis ”My Generation” og ”Dark Side of the Moon”. Men tag endelig ikke fejl af den noget flippede navngivning. Spørger man eksempelvis Robert Parker hører Cliff Lede Vineyards hjemme i Napa Valleys absolutte superliga og bliver bare bedre og bedre for hvert år.

Cliff Lede er om nogen Bordeaux-entusiast, hvilket skinner kraftigt igennem på hans produktion. Der fokuseres næsten udelukkende på Cabernet Sauvignon og Sauvignon Blanc … på nær to vine, hvor andre af de klassiske druer fra Bordeaux får lov til at være med.

Men hvordan kan man skabe en så massiv succes på kun 16 år? Det kan man, hvis man går all in. Får fingre i fantastiske vinmarker, knokler som en besat, investerer big time i topmoderne produktionsmetoder og faciliteter … og fra start allierer sig med en af Napas mest estimerede vinavlere, David Abreu. Læg dertil at Cliff Lede år for år har håndplukket førende kapaciteter til sit hold, så det i dag er en af vinverdenens mest respektindgydende A-kæder, der sammen scorer topkarakterer på stribe. Her skal da lige nævnes Christopher Tynan, som i disse år regnes blandt galaksens hotteste winemakers … hvis ikke den allerskarpeste.

Cliff Ledes udtalte iværksættertrang ledte i 2009 til købet af det mindre vinbrug Breggo Cellars i Anderson Valley. Cliff Lede omdøbte stedet til FEL Wines som en hyldest til sin mor Florence Elsie Lede. To år senere overtog Lede-familien også Savoy Vineyard - nogle af Anderson Valleys absolut bedste marker med Pinot Noir og Chardonnay. Under FEL-navnet skaber winemaker Ryan Hodgins Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Gris med druer fra markerne i Anderson Valley og fra Sonoma Coast … alle sammen livsglade vine man bare ikke kan lade være med at vende tilbage til igen og igen. 

Læs meget mere om Cliff Lede Vineyards på cliffledevineyards.com og om FEL på felwines.com. Og når du nu er i gang, så tjek også lige poetryinn.com ud. Det er Cliff Ledes lille luksushotel i Stags Lead District lige ud til områdets fantastiske vinmarker. Rigtig god tur!

Gastro skriver om Pinot Noir med  * * * * * * og et fund til prisen
Det er efterhånden svært at finde god amerikansk pinot noir til mindre end det, en kommunevin i den lavere ende fra Bourgogne koster, men her får man faktisk noget, der er særdeles lovende til en skarp pris. Næsen dufter af fuldmodne røde kirsebær, estragon og en anelse vanilje. I munden afslører den dybe mineralitet sig i form af en flintet, salt kartakter, der fungerer som en perfekt underlægningsmusik til den røde frugt og de fløjlsbløde tanniner. Den har den perfekte balance mellem seriøsitet , kompleksitet og umiddelbart saftighed, som gør dette til en vin man kan drikke til hver en tid. At lade vinen flyde hen over tungen er ren massage af mundtøjet. Det er en vin, der påvirker humøret i en særdeles behagelig retning. Stor Pinot Noir til en flot pris.....