FEL Pinot Noir Wendling Vineyard 2017

595,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 469,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 1903
595,00 Inkl. moms:
6 1903
595,00 Inkl. moms:
469,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast FEL 2017 Mendocino County 75CL
93 Wine Enthusiast

Dyb og koncentreret Pinot Noir skabt på flere forskellige kloner, der har haft nærmest ideelle forhold på Wendling Vineyard i Anderson Valley. Det er Paul Ardzrooni, som dyrker og ejer marken, ligesom det er tilfældet med flere af de andre topmarker i området. Altid gode sager der kommer fra ham.

Alle klaser er naturligvis høstet i hånden og efter endt fermentering, har vinen fået lov at modne i hele 16 måneder på franske egetønder, hvoraf en tredjedel var nye. Ud er kommet en kraftfuld og intens vin, som stadig har den elegance og kompleksitet, vi forventer ikke mindst fra Pinot Noir.

Farven er mørk og gemmer på duften af især brombær, mørke kirsebær, dadler og cassis. Smagen folder sig ud under fuld fanfare, hvor frugten får behageligt selskab af kanel, kakao og sorte trøfler. Der er med andre ord liv og glade dage i glasset – men uden at det løber løbsk. Det er blot en rigtig god fest.

Cliff Lede (udtales lay-dee) har i hvert fald to store passioner her i livet – vin og rockmusik. Da han i 2002 købte en 60 acre stor landejendom i Stags Leap District i Napa Valley og grundlagde Cliff Lede Vineyards, inddelte han straks markerne i områder, der blev opkaldt efter hans foretrukne rocknumre og albums. Derfor kan du fra Cliff Lede nyde vin fra eksempelvis ”My Generation” og ”Dark Side of the Moon”. Men tag endelig ikke fejl af den noget flippede navngivning. Spørger man eksempelvis Robert Parker hører Cliff Lede Vineyards hjemme i Napa Valleys absolutte superliga og bliver bare bedre og bedre for hvert år.

Cliff Lede er om nogen Bordeaux-entusiast, hvilket skinner kraftigt igennem på hans produktion. Der fokuseres næsten udelukkende på Cabernet Sauvignon og Sauvignon Blanc … på nær to vine, hvor andre af de klassiske druer fra Bordeaux får lov til at være med.

Men hvordan kan man skabe en så massiv succes på kun 16 år? Det kan man, hvis man går all in. Får fingre i fantastiske vinmarker, knokler som en besat, investerer big time i topmoderne produktionsmetoder og faciliteter … og fra start allierer sig med en af Napas mest estimerede vinavlere, David Abreu. Læg dertil at Cliff Lede år for år har håndplukket førende kapaciteter til sit hold, så det i dag er en af vinverdenens mest respektindgydende A-kæder, der sammen scorer topkarakterer på stribe. Her skal da lige nævnes Christopher Tynan, som i disse år regnes blandt galaksens hotteste winemakers … hvis ikke den allerskarpeste.

Cliff Ledes udtalte iværksættertrang ledte i 2009 til købet af det mindre vinbrug Breggo Cellars i Anderson Valley. Cliff Lede omdøbte stedet til FEL Wines som en hyldest til sin mor Florence Elsie Lede. To år senere overtog Lede-familien også Savoy Vineyard - nogle af Anderson Valleys absolut bedste marker med Pinot Noir og Chardonnay. Under FEL-navnet skaber winemaker Ryan Hodgins Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Gris med druer fra markerne i Anderson Valley og fra Sonoma Coast … alle sammen livsglade vine man bare ikke kan lade være med at vende tilbage til igen og igen. 

Læs meget mere om Cliff Lede Vineyards på cliffledevineyards.com og om FEL på felwines.com. Og når du nu er i gang, så tjek også lige poetryinn.com ud. Det er Cliff Ledes lille luksushotel i Stags Lead District lige ud til områdets fantastiske vinmarker. Rigtig god tur!