FEL Pinot Noir Savoy Vineyard 2018

649,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 495,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 1691
649,00 Inkl. moms:
6 1691
649,00 Inkl. moms:
495,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast FEL 2017 Mendocino County 75CL
95 WineSpectator
95 Tasting Panel
94 James Suckling

**

 

Den største vin fra FEL kommer fra Savoy Vineyard i ANderson Valley. Oprindeligt plantet af Richard Savoy i 1991 og det kølige klima har sin andel i disse fremragende Pinot Noirs og Chardonnays, som mange vinproducenter står i kø for at få lov til at arbejde med. Cliff Lede købte vingården i 2011 og fik hermed fat i den mest eftertragtede vinmark i Anderson Valley.

Savoy Vineyard består af 34 sub-blokke som hver især håndteres individuelt for at maksimere kvaliteten. Samtidig med at man selv producerer vine fra marken sælges en del af frugten fra Savoy til mange af de respekterede vingårde, der hjalp med at opbygge vingårdens omdømme, herunder Littorai, Radio Coteau, Auteur, Failla og Peay. FELs Savoy Pinot Noir tilbyder konsekvent den fremragende kombination af koncentration og elegance.

Man mødes af en imponerende næse af mørke solbær og blåbær som springer op af glasset. i smagen opleves både røde og mørke kirsebær, hindbær tranebær og en snert af appelsin. Det hele er pakket ind i cola, valilje og tæt, mørk chokolade.

396 kasser.....:-(

WineSpectator 95P 
Unctuous and ripe flavors of dark plum, cassis and cherry tart are filled with crunchy acidity and supported by fine-grained tannins. Creamy midpalate, with a long, plush and well-spiced finish that is loaded with sanguine richness. Drink now through 2025. 396 cases made.

Cliff Lede (udtales lay-dee) har i hvert fald to store passioner her i livet – vin og rockmusik. Da han i 2002 købte en 60 acre stor landejendom i Stags Leap District i Napa Valley og grundlagde Cliff Lede Vineyards, inddelte han straks markerne i områder, der blev opkaldt efter hans foretrukne rocknumre og albums. Derfor kan du fra Cliff Lede nyde vin fra eksempelvis ”My Generation” og ”Dark Side of the Moon”. Men tag endelig ikke fejl af den noget flippede navngivning. Spørger man eksempelvis Robert Parker hører Cliff Lede Vineyards hjemme i Napa Valleys absolutte superliga og bliver bare bedre og bedre for hvert år.

Cliff Lede er om nogen Bordeaux-entusiast, hvilket skinner kraftigt igennem på hans produktion. Der fokuseres næsten udelukkende på Cabernet Sauvignon og Sauvignon Blanc … på nær to vine, hvor andre af de klassiske druer fra Bordeaux får lov til at være med.

Men hvordan kan man skabe en så massiv succes på kun 16 år? Det kan man, hvis man går all in. Får fingre i fantastiske vinmarker, knokler som en besat, investerer big time i topmoderne produktionsmetoder og faciliteter … og fra start allierer sig med en af Napas mest estimerede vinavlere, David Abreu. Læg dertil at Cliff Lede år for år har håndplukket førende kapaciteter til sit hold, så det i dag er en af vinverdenens mest respektindgydende A-kæder, der sammen scorer topkarakterer på stribe.

Cliff Ledes udtalte iværksættertrang ledte i 2009 til købet af det mindre vinbrug Breggo Cellars i Anderson Valley. Cliff Lede omdøbte stedet til FEL Wines som en hyldest til sin mor Florence Elsie Lede. To år senere overtog Lede-familien også Savoy Vineyard - nogle af Anderson Valleys absolut bedste marker med Pinot Noir og Chardonnay. Under FEL-navnet skaber winemaker Ryan Hodgins Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Gris med druer fra markerne i Anderson Valley og fra Sonoma Coast … alle sammen livsglade vine man bare ikke kan lade være med at vende tilbage til igen og igen. 

Læs meget mere om Cliff Lede Vineyards på cliffledevineyards.com og om FEL på felwines.com. Og når du nu er i gang, så tjek også lige poetryinn.com ud. Det er Cliff Ledes lille luksushotel i Stags Lead District lige ud til områdets fantastiske vinmarker. Rigtig god tur!