FEL Chardonnay Savoy Vineyard 2017 75CL

495,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: Ikke på lager

Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Hvid California North Coast FEL 2017 Mendocino County 75CL

Fyldig og fremragende Chardonnay fra FELs egen mark, Savoy Vineyard, der ligger i den dybe ende af Anderson Valley. Moderate dagtemperaturer og den kølende effekt fra det nærliggende hav giver glimrende vækstbetingelse og skaber perfekt balance mellem smag og syre.

Winemaker Ryan Hodgins fermenterede vinen i store franske egetønder, hvor 40% var helt nye. Herefter modnede vinen på kvaset i 18 måneder. Resultatet ligger klart oppe i den rigtig sjove ende af, hvad Californien kan med Chardonnay.

Vinen har en dyb, gul farve, som gemmer på duften af pærer, mango, lemon curd, ingefær, hasselnødder, og saltede mandler. Smagen lukker op for gule æbler, citrus, abrikos, kiwi plus lette noter af ingefær og havsalt. Fuld af nerve og tager ikke skade af et par år på langs før du nyder den. Men en sand fornøjelse allerede nu.

Cliff Lede (udtales lay-dee) har i hvert fald to store passioner her i livet – vin og rockmusik. Da han i 2002 købte en 60 acre stor landejendom i Stags Leap District i Napa Valley og grundlagde Cliff Lede Vineyards, inddelte han straks markerne i områder, der blev opkaldt efter hans foretrukne rocknumre og albums. Derfor kan du fra Cliff Lede nyde vin fra eksempelvis ”My Generation” og ”Dark Side of the Moon”. Men tag endelig ikke fejl af den noget flippede navngivning. Spørger man eksempelvis Robert Parker hører Cliff Lede Vineyards hjemme i Napa Valleys absolutte superliga og bliver bare bedre og bedre for hvert år.

Cliff Lede er om nogen Bordeaux-entusiast, hvilket skinner kraftigt igennem på hans produktion. Der fokuseres næsten udelukkende på Cabernet Sauvignon og Sauvignon Blanc … på nær to vine, hvor andre af de klassiske druer fra Bordeaux får lov til at være med.

Men hvordan kan man skabe en så massiv succes på kun 16 år? Det kan man, hvis man går all in. Får fingre i fantastiske vinmarker, knokler som en besat, investerer big time i topmoderne produktionsmetoder og faciliteter … og fra start allierer sig med en af Napas mest estimerede vinavlere, David Abreu. Læg dertil at Cliff Lede år for år har håndplukket førende kapaciteter til sit hold, så det i dag er en af vinverdenens mest respektindgydende A-kæder, der sammen scorer topkarakterer på stribe.

Cliff Ledes udtalte iværksættertrang ledte i 2009 til købet af det mindre vinbrug Breggo Cellars i Anderson Valley. Cliff Lede omdøbte stedet til FEL Wines som en hyldest til sin mor Florence Elsie Lede. To år senere overtog Lede-familien også Savoy Vineyard - nogle af Anderson Valleys absolut bedste marker med Pinot Noir og Chardonnay. Under FEL-navnet skaber winemaker Ryan Hodgins Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Gris med druer fra markerne i Anderson Valley og fra Sonoma Coast … alle sammen livsglade vine man bare ikke kan lade være med at vende tilbage til igen og igen. 

Læs meget mere om Cliff Lede Vineyards på cliffledevineyards.com og om FEL på felwines.com. Og når du nu er i gang, så tjek også lige poetryinn.com ud. Det er Cliff Ledes lille luksushotel i Stags Lead District lige ud til områdets fantastiske vinmarker. Rigtig god tur!