Favia Rompecabezas Amador 2014 0,75

699,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 559,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 4394
699,00 Inkl. moms:
6 4394
699,00 Inkl. moms:
559,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California Central Coast Favia Wines 2014 Amador County 75CL
91 Vinous

Navnet Rompecabezas betyder puslespil på spansk. Vinen har dog intet med Spanien at gøre, men er derimod kraftigt inspireret vinene fra det sydlige Rhône … men med tydeligt California-præg. Puslespillet består af 40% Mourvèdre, 32% Grenache og 28% Syrah sat sammen med Andy Ericksons helt unikke touch.
Lagret både på fransk eg og cement i samlet 20 måneder. Glæd dig til et sjældent bombardement af smagsnoter – solbær, rosenblade, kakao, sort te, læder, muskatnød, ristet paprika og merian … for bare at nævne de primære.

Favia Wines blev grundlagt af Annie Favia og Andy Erickson i 2003 og er blandt Napas mest lovpriste stjerneskud de sidste par årtier. Med tanke på, at Andy er tidligere winemaker hos selveste Screaming Eagle, er den kæmpesucces ingen tilfældighed. Læg dertil, at Annie har en fortid hos John Kongsgaard og mere end 10 år hos David Abreu. Bedre udgangspunkt for at føre sin egen vindrøm ud i livet skal man lede længe efter. Og det er da også kun gået én vej. Op.

Favia Wines finder du i Coombsville for foden af Vaca Mountains øst for selve byen Napa. Her kom Napa Valleys første italienske emigranter til i 1855 – nærmere bestemt Carbone-familien. Fra start dyrkede de en lang række af deres hjemlands grøntsager, som de byggede en blomstrende forretning op omkring. I 1870 kastede de sig også over at dyrke vin og byggede i 1886 den vingård og de kældre, som i dag er hjem for Favia Wines.

Favia Wines producerer alle deres vine efter biodynamiske principper i pagt med både terroir og den øvrige natur. Og i respekt for stedets historie og arven fra Carbone-familien har Annie og Andy plantet alt fra valnødde- og frugttræer til store olivenlunde. 

Har du lyst til at læse mere om Favia Wines og måske besøge stedet, klikker du her.

Vinous 91P
The 2014 Rompecabezas, Favia's Grenache, Syrah, Mourvèdre blend, shows the signatures of Amador County, but with all the elements amped up by two or three notches. This is an especially powerful, concentrated style.