Favia La Magdalena Red Wine Napa Valley 2014

SKU
4691
1.249,00 kr. v. 6 stk. 1.590,00 kr. v. 1 stk.
Ved køb afStk. pris (inkl. moms)
11.590,00 kr.
61.590,00 kr.1.249,00 kr.

Højt oppe på Oakvilles røde bakker ligger et af verdens bedste områder for dyrkning af Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc. Det er druer fra de marker, som winemaker Andy Erickson tryller med, når han skaber sin spektakulære Bordeaux-blanding La Magdalena. 72% Cabernet Sauvignon parret med 28% Cabernet Franc og på fad i 22 måneder. Blomme, blåbær og cedertræ møder nellike, kakao og laubær og skaber en vin, som har fået anmeldere verden over til at række glasset frem en gang mere.

Favia Wines blev grundlagt af Annie Favia og Andy Erickson i 2003 og er blandt Napas mest lovpriste stjerneskud de sidste par årtier. Med tanke på, at Andy er tidligere winemaker hos selveste Screaming Eagle, er den kæmpesucces ingen tilfældighed. Læg dertil, at Annie har en fortid hos John Kongsgaard og mere end 10 år hos David Abreu. Bedre udgangspunkt for at føre sin egen vindrøm ud i livet skal man lede længe efter. Og det er da også kun gået én vej. Op.

Favia Wines finder du i Coombsville for foden af Vaca Mountains øst for selve byen Napa. Her kom Napa Valleys første italienske emigranter til i 1855 – nærmere bestemt Carbone-familien. Fra start dyrkede de en lang række af deres hjemlands grøntsager, som de byggede en blomstrende forretning op omkring. I 1870 kastede de sig også over at dyrke vin og byggede i 1886 den vingård og de kældre, som i dag er hjem for Favia Wines.

Favia Wines producerer alle deres vine efter biodynamiske principper i pagt med både terroir og den øvrige natur. Og i respekt for stedets historie og arven fra Carbone-familien har Annie og Andy plantet alt fra valnødde- og frugttræer til store olivenlunde. 

Har du lyst til at læse mere om Favia Wines og måske besøge stedet, klikker du her.

Vinous 94+
The 2014 La Magdalena is another drop-dead gorgeous beauty from Favia. The aromatics are a bit attenuated relative to how the wine showed last year. Some of that may be attributable to its recent bottling. We will see. For now, the 2014 is fresh and nicely delineated throughout. Red cherry jam, mocha, wild flowers and sweet spices all flesh out in the glass.

Robert Parker 94P
The 2014 La Magdelena (69% Cabernet Franc and the rest Cabernet Sauvignon) has a beautifully sweet, oaky side to the blueberry, forest floor and flowery notes of the Cabernet Franc. The wine is medium to full-bodied, but cuts a gracious, ballerina-like dance across the palate. The finish kicks in with some tannin and earth, but the wine is stylish and exceptionally well-made. Drink it over the next 20 years. 

Højt oppe på Oakvilles røde bakker ligger et af verdens bedste områder for dyrkning af Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc. Det er druer fra de marker, som winemaker Andy Erickson tryller med, når han skaber sin spektakulære Bordeaux-blanding La Magdalena. 72% Cabernet Sauvignon parret med 28% Cabernet Franc og på fad i 22 måneder. Blomme, blåbær og cedertræ møder nellike, kakao og laubær og skaber en vin, som har fået anmeldere verden over til at række glasset frem en gang mere.

Favia Wines blev grundlagt af Annie Favia og Andy Erickson i 2003 og er blandt Napas mest lovpriste stjerneskud de sidste par årtier. Med tanke på, at Andy er tidligere winemaker hos selveste Screaming Eagle, er den kæmpesucces ingen tilfældighed. Læg dertil, at Annie har en fortid hos John Kongsgaard og mere end 10 år hos David Abreu. Bedre udgangspunkt for at føre sin egen vindrøm ud i livet skal man lede længe efter. Og det er da også kun gået én vej. Op.

Favia Wines finder du i Coombsville for foden af Vaca Mountains øst for selve byen Napa. Her kom Napa Valleys første italienske emigranter til i 1855 – nærmere bestemt Carbone-familien. Fra start dyrkede de en lang række af deres hjemlands grøntsager, som de byggede en blomstrende forretning op omkring. I 1870 kastede de sig også over at dyrke vin og byggede i 1886 den vingård og de kældre, som i dag er hjem for Favia Wines.

Favia Wines producerer alle deres vine efter biodynamiske principper i pagt med både terroir og den øvrige natur. Og i respekt for stedets historie og arven fra Carbone-familien har Annie og Andy plantet alt fra valnødde- og frugttræer til store olivenlunde. 

Har du lyst til at læse mere om Favia Wines og måske besøge stedet, klikker du her.

Vinous 94+
The 2014 La Magdalena is another drop-dead gorgeous beauty from Favia. The aromatics are a bit attenuated relative to how the wine showed last year. Some of that may be attributable to its recent bottling. We will see. For now, the 2014 is fresh and nicely delineated throughout. Red cherry jam, mocha, wild flowers and sweet spices all flesh out in the glass.

Robert Parker 94P
The 2014 La Magdelena (69% Cabernet Franc and the rest Cabernet Sauvignon) has a beautifully sweet, oaky side to the blueberry, forest floor and flowery notes of the Cabernet Franc. The wine is medium to full-bodied, but cuts a gracious, ballerina-like dance across the palate. The finish kicks in with some tannin and earth, but the wine is stylish and exceptionally well-made. Drink it over the next 20 years. 

Faktablad
LandUSA
Producent Favia Wines
RegionCalifornia
Sub RegionNorth Coast
DistriktNapa Valley
Årgang2014
Volume75CL
DruerCabernet Franc
KategoriRødvin
Kollistørrelse12
KollitypeOCC
Vinous94+
Cellartracker93
Robert Parker94