Favia Coombsvile Cabernet Sauvignon 2014

1.590,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 1.249,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 4692
1.590,00 Inkl. moms:
6 4692
1.590,00 Inkl. moms:
1.249,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Favia Wines 2014 Napa Valley 75CL
94 Vinous
94 Cellartracker
94 Robert Parker

100% Cabernet Sauvignon fra Coombsville, hvor de første italienske immigranter i Napa Valley begyndte at dyrke vin i 1870. Andy Erickson har her skabt en imponerende koncentreret vin med stor dybde – både i farve og smag. Tænk boysenbær, blommer, solbær i tæt forening med merian, sort peber og fennikel. Glæd dig til Cabernet Sauvignon i al sin renhed og pragt.

Favia Wines blev grundlagt af Annie Favia og Andy Erickson i 2003 og er blandt Napas mest lovpriste stjerneskud de sidste par årtier. Med tanke på, at Andy er tidligere winemaker hos selveste Screaming Eagle, er den kæmpesucces ingen tilfældighed. Læg dertil, at Annie har en fortid hos John Kongsgaard og mere end 10 år hos David Abreu. Bedre udgangspunkt for at føre sin egen vindrøm ud i livet skal man lede længe efter. Og det er da også kun gået én vej. Op.

Favia Wines finder du i Coombsville for foden af Vaca Mountains øst for selve byen Napa. Her kom Napa Valleys første italienske emigranter til i 1855 – nærmere bestemt Carbone-familien. Fra start dyrkede de en lang række af deres hjemlands grøntsager, som de byggede en blomstrende forretning op omkring. I 1870 kastede de sig også over at dyrke vin og byggede i 1886 den vingård og de kældre, som i dag er hjem for Favia Wines.

Favia Wines producerer alle deres vine efter biodynamiske principper i pagt med både terroir og den øvrige natur. Og i respekt for stedets historie og arven fra Carbone-familien har Annie og Andy plantet alt fra valnødde- og frugttræer til store olivenlunde. 

Har du lyst til at læse mere om Favia Wines og måske besøge stedet, klikker du her.

Vinous 94P
Favia's 2014 Cabernet Sauvignon Coombsville is just as compelling from bottle as it was from barrel. Powerful and intensely savory in the glass, the 2014 exudes power, with plenty of a good bit of supporting Coombsville structure. Dark red cherry, plum, iron, smoke and crushed rocks build into the intense, super-expressive finish. What a gorgeous wine this is.

Robert Parker 94P
Their 2014 Cabernet Sauvignon from Coombsville is a beauty. Flowery blueberry and blackcurrant fruit soar from the glass of this deep ruby/purple wine. Suave, gentle tannins caress the palate of this medium to full-bodied, elegant, complex and stylish Cabernet Sauvignon. The minerality often seen in Coombsville sites has not yet emerged, but it has beautiful fruit, full body, and is built without any rough edges or flaws. This is a sexy, lush, almost Right Bank-inspired Cabernet Sauvignon to drink over the next 15 or so years.