Favia Cerro Sur Red Wine Napa Valley 2014 0,75

1.590,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 1.249,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb afVarenrStk pris
12880
1.590,00 Inkl. moms:
62880
1.590,00 Inkl. moms:
1.249,00 Inkl. moms:
95Vinous
94Robert Parker

De 82% Cabernet Franc i Favia Cerro Sur kommer fra 40 år gamle stokke plantet på toppen af berømte Rancho Chimiles i Vaca Mountains. 18% Cabernet Sauvignon gør Cabernet Franc selskab og skaber sammen en vin fuld af kraft, balance og kompleksitet. Lang maceration med skindkontakt. 22 måneder på fransk eg. På flaske uden filtrering. Resultatet er en formidabel vin, der får dig til at tænke kirsebær, vanilje, flint og en slendren gennem urtehaven en varm sommerdag … og bare bliver ved og ved. Her i endnu en strålende årgang for Napa Valley – fuldt på højde med 2012 og 2013.

Favia Wines blev grundlagt af Annie Favia og Andy Erickson i 2003 og er blandt Napas mest lovpriste stjerneskud de sidste par årtier. Med tanke på, at Andy er tidligere winemaker hos selveste Screaming Eagle, er den kæmpesucces ingen tilfældighed. Læg dertil, at Annie har en fortid hos John Kongsgaard og mere end 10 år hos David Abreu. Bedre udgangspunkt for at føre sin egen vindrøm ud i livet skal man lede længe efter. Og det er da også kun gået én vej. Op.

Favia Wines finder du i Coombsville for foden af Vaca Mountains øst for selve byen Napa. Her kom Napa Valleys første italienske emigranter til i 1855 – nærmere bestemt Carbone-familien. Fra start dyrkede de en lang række af deres hjemlands grøntsager, som de byggede en blomstrende forretning op omkring. I 1870 kastede de sig også over at dyrke vin og byggede i 1886 den vingård og de kældre, som i dag er hjem for Favia Wines.

Favia Wines producerer alle deres vine efter biodynamiske principper i pagt med både terroir og den øvrige natur. Og i respekt for stedets historie og arven fra Carbone-familien har Annie og Andy plantet alt fra valnødde- og frugttræer til store olivenlunde. 

Har du lyst til at læse mere om Favia Wines og måske besøge stedet, klikker du her.

Vinous 95P
The 2014 Cerro Sur is gorgeous. Fresh, vibrant and beautifully delineated, the 2014 speaks to energy above all else. Floral notes from the Cabernet Franc give the wine its aromatic intensity and lift, but at the same time, the wine is weightless, precise and lifted. The 2014 could use another few years in bottle. Today, it is brisk and finely cut, not to mention striking in its beauty.

Robert Parker 94P
The 2014 Cerro Sur is 83% Cabernet Franc and 17% Cabernet Sauvignon. It exhibits good structure, lots of oak, plenty of tannin, and is a bigger, beefier version of a Cabernet Franc-dominated wine than its sibling, La Magdalena. This wine begs for another 2-3 years of bottle age, when it should open up and display more nuances. The color is a dense ruby/purple, the fruit pure and rich, with blueberry and black raspberry infused with flowery notes and forest floor. This medium to full-bodied wine should be at its best in 3-4 years and keep for 20 or more.