Failla Pinot Noir, Keefer Ranch, Russian River Valley 2015 0,75

489,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 389,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2625
489,00 Inkl. moms:
6 2625
489,00 Inkl. moms:
389,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Failla 2015 Sonoma Coast 75CL
93 Vinous

Keefer Ranch Vineyard går tilbage til 1988 og ligger i den sydvestlige del af Green Valley i Russian River Valley. Det særlige ved lige denne plet er en ret så intens morgentåge og en sandet undergrund, der sammen giver blændende betingelser for dyrkning af Pinot Noir.

Din næse bliver glad her. Tranebær, kirsebær, orangeskal, svampe og skovbund præger duften, som er svært at få nok af. I munden dominerer mørke kirsebær, jordbær, blommer, brombær, der får selskab af især asiatiske krydderier og enkelte noter af skovbund.

En anderledes og særdeles interessant Pinot Noir, der balancerer mellem friskhed og noget tillokkende eksotisk. 

Vinous 93P
One of the highlights in this range, Failla's 2015 Pinot Noir Keefer Ranch is very pretty. Gracious, floral and lifted, the 2015 shows the more refined personality of this Russian River site. The decision to pick on the early side resulted in an especially tense, nervous style for both the appellation and vintage, with plenty of bright, saline notes that punctuate the fruit.

Der er self-made winemakers … og så er der Ehren Jordan, der sammen med sin kone Anne-Marie ejer Failla Wines i Californien. Ehren Jordans baggrund for at dyrke vin er en kandidatgrad i kunsthistorie med klassisk arkæologi som bifag. Med andre ord har det været learning by doing hele vejen … hvilket bare gør vinene fra Failla Wines endnu mere imponerende.

Med til historien hører dog, at han under hele sin studietid arbejdede med vin. Først i baglokalet i en stor vinforretning, senere som tour guide og i kælderen hos Joseph Phelps Winery. I 1992 og 1993 arbejdede han som assistent for en vinkonsulent i Rhône, inden han vendte hjem og tryllede for Turley Wine Cellars, hvor han i en årrække som winemaker stod bag en perlerække af vine på henholdsvis Petite Sirah og Zinfandel.

Lysten til at starte selv kulminerede i 1998, hvor første årgang fra Failla Wines så dagens lys. De første år havde Ehran og Anne-Marie hverken egen produktionsfacilitet eller showroom – kun marker der løbende blev beplantet. I 2004 købte ægteparret så deres vingård, som går helt tilbage til 1880’erne og afgjort er et besøg værd, hvis du er på de kanter … og har fået en aftale i hus.

Fra 2004 udbyggede Wine Failla produktionen markant … især med Pinot Noir, hvor Ehran Jordan udfolder sig med druer fra nogle af de bedste marker i Californien – Hirsch, Peay, Whistler, Savoy og Platt. Udover Pinot Noir kan Ehren også noget helt særligt med Chardonnay, som han holder i en frisk, europæisk cold-climate stil.

Han har dog ikke helt sluppet sin gamle kærlighed til Zinfandel. I 2011 startede han Day, hvor han producerer førsteklasses Zin … en kunst kun de færreste kan gøre ham efter. Druerne kommer dels fra egen mark og fra nøje udvalgte marker rundt om i Californien.

Ehrens vine er i den grad præget af personlighed og en herlig kompromisløshed. Ingen modeluner, genveje eller lidt for smarte tricks her. Og plejer … han fik en kugle i låget på Failla Wines’ første dag og ligger stendød seks fod nede i den fremragende jord.