Failla Hudson Vineyard Syrah 2019

595,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 495,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 4235
595,00 Inkl. moms:
6 4235
595,00 Inkl. moms:
495,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Failla 2019 Napa Valley 75CL
95 Vinous

Hudson Vineyard ligger I den sydvestlige del af Napa Valley og blev plantet af Lee Hudson tilbage i 1984. Han har i årtier leveret druer til nogle af Californiens største Chardonnay-vine … heriblandt Failla, Kistler etc. Druerne til Failla Chardonnay Hudson Vineyard kommer fra blok F, der er kendt for at levere frugt af højeste kvalitet.

Virkelig vellavet og intens Syrah fra Hudson Vineyard, der går helt tilbage til 1967 og er en af Napa Valleys ældste marker. Winemaker Ehren Jordan har en fortid i Rhône, så han forstår om nogen at få noget magisk ud af Syrah og få kompleksiteten frem.

Der høstes og sorteres ved håndkraft, hvorefter Jordan kører presning og fermentering hvor klaserne er hele. Modningen strækker sig over 11 måneder og foregår på franske egefade, hvoraf 15% er helt nye. Ud kommer en vin, som viser hvor meget Syrah kan, når rette hænder er på opgaven.

Vinous
The 2019 Syrah Hudson Vineyard is incredibly primary. Readers will have to be patient with the 2019, as it needs at least few years in bottle to develop the full range of Hudson Syrah aromatics. Today, it is the wine's depth and persistence that stand out most. There is certainly plenty to look forward to, but the 2019 is years away from showing all its cards.

Der er self-made winemakers … og så er der Ehren Jordan, der sammen med sin kone Anne-Marie ejer Failla Wines i Oregon. Ehren Jordans baggrund for at dyrke vin er en kandidatgrad i kunsthistorie med klassisk arkæologi som bifag. Med andre ord har det været learning by doing hele vejen … hvilket bare gør vinene fra Failla Wines endnu mere imponerende.

Med til historien hører dog, at han under hele sin studietid arbejdede med vin. Først i baglokalet i en stor vinforretning, senere som tour guide og i kælderen hos Joseph Phelps Winery. I 1992 og 1993 arbejdede han som assistent for en vinkonsulent i Rhône, inden han vendte hjem og tryllede for Turley Wine Cellars, hvor han i en årrække som winemaker stod bag en perlerække af vine på henholdsvis Petite Sirah og Zinfandel.

Lysten til at starte selv kulminerede i 1998, hvor første årgang fra Failla Wines så dagens lys. De første år havde Ehran og Anne-Marie hverken egen produktionsfacilitet eller showroom – kun marker der løbende blev beplantet. I 2004 købte ægteparret så deres vingård, som går helt tilbage til 1880’erne og afgjort er et besøg værd, hvis du er på de kanter … og har fået en aftale i hus.

Fra 2004 udbyggede Wine Failla produktionen markant … især med Pinot Noir, hvor Ehran Jordan udfolder sig med druer fra nogle af de bedste marker i Californien – Hirsch, Peay, Whistler, Savoy og Platt. Udover Pinot Noir kan Ehren også noget helt særligt med Chardonnay, som han holder i en frisk, europæisk cold-climate stil.

Han har dog ikke helt sluppet sin gamle kærlighed til Zinfandel. I 2011 startede han Day, hvor han producerer førsteklasses Zin … en kunst kun de færreste kan gøre ham efter. Druerne kommer dels fra egen mark og fra nøje udvalgte marker rundt om i Californien.

Ehrens vine er i den grad præget af personlighed og en herlig kompromisløshed. Ingen modeluner, genveje eller lidt for smarte tricks her. Og plejer … han fik en kugle i låget på Failla Wines’ første dag og ligger stendød seks fod nede i den fremragende jord.