Failla Haynes Vineyard Chardonnay 2019

595,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 495,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2624
595,00 Inkl. moms:
6 2624
595,00 Inkl. moms:
495,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Hvid California North Coast Failla 2019 Sonoma Coast 75CL
96 Vinous

Haynes Vineyard blev første gang beplantet helt tilbage i 1967 og er en Napa Valleys ældste Chardonnay-marker … med vinstokke, der snor sig langt ned i den stenrige, vulkanske undergrund. Winemaker Ehren Jordan har produceret vin fra denne mark siden 2011 og 2015 årgangen er endnu et hit. Som altid har han høstet frugten tidligt for at give vinen en ekstra friskhed meget tro den europæiske stol.

Farven fremstår lys, gylden og intens. Op fra glasset hvirvler honningmelon, frugthave, solmodne citroner, kamille og tørrede blomster. Smagen vækker især mindelser om hvide ferskner, honningmelon, citrus, og hvide blomster.

En vin med en fantastisk renhed og finesse, der er klar til at gøre din dag endnu sjovere – enten nu eller når du føler for det inden for de næste 10 år.

Vinous
The 2019 Chardonnay Haynes Vineyard shows why this Coombsville site is so magical. Ample and textured, the Haynes possesses remarkable depth in every dimension. Lemon confit, apricot, almond, sage and dried flowers open effortlessly, revealing a Chardonnay of pedigree and class. Don't miss it.

Der er self-made winemakers … og så er der Ehren Jordan, der sammen med sin kone Anne-Marie ejer Failla Wines i Californien. Ehren Jordans baggrund for at dyrke vin er en kandidatgrad i kunsthistorie med klassisk arkæologi som bifag. Med andre ord har det været learning by doing hele vejen … hvilket bare gør vinene fra Failla Wines endnu mere imponerende.

Med til historien hører dog, at han under hele sin studietid arbejdede med vin. Først i baglokalet i en stor vinforretning, senere som tour guide og i kælderen hos Joseph Phelps Winery. I 1992 og 1993 arbejdede han som assistent for en vinkonsulent i Rhône, inden han vendte hjem og tryllede for Turley Wine Cellars, hvor han i en årrække som winemaker stod bag en perlerække af vine på henholdsvis Petite Sirah og Zinfandel.

Lysten til at starte selv kulminerede i 1998, hvor første årgang fra Failla Wines så dagens lys. De første år havde Ehran og Anne-Marie hverken egen produktionsfacilitet eller showroom – kun marker der løbende blev beplantet. I 2004 købte ægteparret så deres vingård, som går helt tilbage til 1880’erne og afgjort er et besøg værd, hvis du er på de kanter … og har fået en aftale i hus.

Fra 2004 udbyggede Wine Failla produktionen markant … især med Pinot Noir, hvor Ehran Jordan udfolder sig med druer fra nogle af de bedste marker i Californien – Hirsch, Peay, Whistler, Savoy og Platt. Udover Pinot Noir kan Ehren også noget helt særligt med Chardonnay, som han holder i en frisk, europæisk cold-climate stil.

Han har dog ikke helt sluppet sin gamle kærlighed til Zinfandel. I 2011 startede han Day, hvor han producerer førsteklasses Zin … en kunst kun de færreste kan gøre ham efter. Druerne kommer dels fra egen mark og fra nøje udvalgte marker rundt om i Californien.

Ehrens vine er i den grad præget af personlighed og en herlig kompromisløshed. Ingen modeluner, genveje eller lidt for smarte tricks her. Og plejer … han fik en kugle i låget på Failla Wines’ første dag og ligger stendød seks fod nede i den fremragende jord.