Failla Chardonnay Sonoma Coast 2018

375,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 299,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 4966
375,00 Inkl. moms:
6 4966
375,00 Inkl. moms:
339,00 Inkl. moms:
12 4966
375,00 Inkl. moms:
299,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Hvid California North Coast Failla 2018 Sonoma Coast 75CL
93 Wine Enthusiast

Faillas entry-level Chardonnay med druer fra flere af de bedste marker i Sonoma Coast Regionen. Winemaker Ehren Jordan er i modsætning til de fleste af hans amerikanske kolleger tilhænger af en mere frisk og kølig stil, når det kommer til Chardonnay. Så forvent ikke den fede fadbombe, når du stikker snuden i glasset.

Til gengæld kan du se frem til duften af gule æbler, modne pærer, hvide blomster, kaprifolium, citrus og skumfidus. Smagen tager mange af duftnoterne med over – især citrus - men supplerer med limeskal, knust østersskal og sten.

En knivskarp, mineralsk og frisk Chardonnay, som eksempelvis vil klæde en skål nypillede rejer på bedste vis.   

Vinous
The 2018 Chardonnay (Sonoma Coast) is soft, open-knit and accessible, all of which make it a terrific choice for drinking now and over the next few years. Apricot, orchard fruit, chamomile and dried flowers add shades of nuance to this pretty appellation-level wine. 

Der er self-made winemakers … og så er der Ehren Jordan, der sammen med sin kone Anne-Marie ejer Failla Wines i Oregon. Ehren Jordans baggrund for at dyrke vin er en kandidatgrad i kunsthistorie med klassisk arkæologi som bifag. Med andre ord har det været learning by doing hele vejen … hvilket bare gør vinene fra Failla Wines endnu mere imponerende.

Med til historien hører dog, at han under hele sin studietid arbejdede med vin. Først i baglokalet i en stor vinforretning, senere som tour guide og i kælderen hos Joseph Phelps Winery. I 1992 og 1993 arbejdede han som assistent for en vinkonsulent i Rhône, inden han vendte hjem og tryllede for Turley Wine Cellars, hvor han i en årrække som winemaker stod bag en perlerække af vine på henholdsvis Petite Sirah og Zinfandel.

Lysten til at starte selv kulminerede i 1998, hvor første årgang fra Failla Wines så dagens lys. De første år havde Ehran og Anne-Marie hverken egen produktionsfacilitet eller showroom – kun marker der løbende blev beplantet. I 2004 købte ægteparret så deres vingård, som går helt tilbage til 1880’erne og afgjort er et besøg værd, hvis du er på de kanter … og har fået en aftale i hus.

Fra 2004 udbyggede Wine Failla produktionen markant … især med Pinot Noir, hvor Ehran Jordan udfolder sig med druer fra nogle af de bedste marker i Californien – Hirsch, Peay, Whistler, Savoy og Platt. Udover Pinot Noir kan Ehren også noget helt særligt med Chardonnay, som han holder i en frisk, europæisk cold-climate stil.

Han har dog ikke helt sluppet sin gamle kærlighed til Zinfandel. I 2011 startede han Day, hvor han producerer førsteklasses Zin … en kunst kun de færreste kan gøre ham efter. Druerne kommer dels fra egen mark og fra nøje udvalgte marker rundt om i Californien.

Ehrens vine er i den grad præget af personlighed og en herlig kompromisløshed. Ingen modeluner, genveje eller lidt for smarte tricks her. Og plejer … han fik en kugle i låget på Failla Wines’ første dag og ligger stendød seks fod nede i den fremragende jord.