Elouan Pinot Noir 2016 75CL

229,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris ved 12 stk. 185,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5886
229,00 Inkl. moms:
6 5886
229,00 Inkl. moms:
199,00 Inkl. moms:
12 5886
229,00 Inkl. moms:
185,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
USA Rød Oregon Elouan 2016 75CL

100% Pinot Noir fra Oregon, som har nogle af de bedste betingelser for dyrkning af denne krævende drue. Langs Oregons kyst ligger Umpqua, Willamette og Rogue Valleys … og druerne som wine maker Joe Wagner anvender til Elouan, kommer fra netop de tre steder.  

Elouan betyder ”godt lys” og det fik druerne masser af i 2017, som var et varmt og tørt år. Det har givet en kraftig og intens vin med masser af kompleksitet. Farven er dyb rubinrød og aromaerne står i kø for at komme op af glasset … blommetærte, kirsebær, skovbær og røget vildt. Smagen er lang og intens med klare noter af kirsebær, brombær, boysenbær og nyrøget bacon.

Joe Wagner anbefaler den selv til en god svinekotelet eller pandestegt laks. Vi tror på ham … han plejer at have ret.

Joe Wagner har om nogen vin i blodet – forstået på den måde, at han er søn af Caymus-grundlægger Chuck Wagner og er vokset op med vinmarker og alt hvad dertil hører. Hvor Caymus i alle år primært har fokuseret på Cabernet Sauvignon, har Joe Wagner i høj grad kastet sin kærlighed på Pinot Noir … og givet druen sit eget californiske, kraftfulde udtryk.

Han er hjerne og hænder bag Belle Glos og BÖEN, som allerede har høstet masser af anerkendelse blandt anmeldere og andre vinelskere

Men han virker ikke, som en fyr, der kan sidde stille i mange sekunder ad gangen, så han er også manden bag Elouan og Tuli, der blandt andet kommer med forfriskende og kompromisløs rosé og hvid.

Nu venter vi bare spændt på, hvad Joe Wagner finder på næste gang.