DuMOL Syrah Estate, Sonoma Coast 2017 75CL

745,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 595,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5525
745,00 Inkl. moms:
6 5525
745,00 Inkl. moms:
595,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast DuMOL 2017 Sonoma County 75CL
97 Jeb Dunnuck
94 Robert Parker

Til dato den bedste årgang af DuMOLs syrah med druer fra deres egen GVR vineyard, der ligger køligt og oppe i højderne. Winemaker Andy Smith lader en del af klaserne ryge hele i pressen og senere i processen giver han juicen et skud Viognier, der gror på samme mark og bliver høstet samme dag. Med andre ord er vi ude i lidt samme opskrift som i en Côte Rôtie, men med terroir og klima til væsentlig forskel.

Vinen er modnet 16 måneder på franske egefade, hvoraf 38% var nye. Derefter på toscansk amfor af brændt ler. Slutresultatet er voldsomt imponerende med et duftgalleri bestående af boysenbær, brombær og blåbær ledsaget af violer, lakrids, blyant og vildtkød. Mange af de samme noter går igen i smagen og får velkomment selskab af salvie og mørke oliven.

Ifølge Andy Smith hedder drikkevinduet 2021-2036, så hold dig ikke tilbage!

Jeb Dunnuck
The 2017 Syrah DuMOL Estate Vineyard is sensational and will give a top Hermitage a run for its money. Incorporating 6% Viognier and aged 16 months in 30% new oak (20% in amphora), it’s loaded with notions of blue fruits, iron, ground pepper, and tons of obvious minerality. It’s deep, medium to full-bodied, has building structure, and a great finish. This brilliant bottle of wine is going to keep for another 15 years or more.

Robert Parker
The 2017 Syrah Estate Vineyard was co-fermented with 6% Viognier. It was made with 33% whole cluster and aged 16 months in 30% new Ermitage hogsheads and 20% amphorae. Deep ruby-purple, it has a very pretty nose of gravel dust, violets, coffee bean and bitter chocolate with warm black cherries, blackcurrant, potting soil, blueberry and boysenberry plus notes of fried savory herbs. Full-bodied and very intensely flavored with gobs of warm chocolate nuance, it has a firm frame of very ripe, pixelated tannins and great freshness, with a very long, evolving finish. 220 cases produced.

Hvis du aldrig har hørt om DuMOL fra Russian River Valley, kan det være fordi, at de tre ejere foretrækker at flyve under radaren og koncentrere sig 100% om vinen. De holder derfor nærmest aldrig smagninger og går heller ikke videre op i anmelderes ratings set i forhold til så mange andre producenter, der dyrker det big time. Alligevel er anmelderne helt oppe at støde over DuMOL og honorerer hvert år deres værker med topkarakterer. Læg dertil, at Robert Parker lister en af de tre ejere, winemaker Andy Smith, som værende en af verdens mest indflydelsesrige vinkonsulenter på linje med Helen Turley, Mark Aubert, Michel Rolland og Paul Hobbs. Så kan man ligesom noget.

Oprindeligt startede DuMOL tilbage i 1996 som et familieforetagende, hvilket forklarer det noget spøjse navn. Den første winemaker’s børn hed nemlig Duncan og Molly, hvilket blev til DuMOL … et navn man så har valgt at køre videre med, selvom foretagendet i dag er ejet af føromtalte Andy Smith plus Michael Verlander og Kerry Murphy. De holder den grønne fane højere end de fleste og deres topmoderne winery fra 2008, kører udelukkende på solenergi og har et avanceret system til at minimere vandspild.

Deres fokus ligger primært på cool-climate Pinot Noir og Chardonnay med druer både fra egne marker og fra de bedste andre marker i området – eksempelvis Hyde, Ritchie og Charles Heintz. Men tag endelig ikke fejl af deres Syrah og Cabernet Sauvignon, der også holder højeste klasse. Alle vine bliver produceret i relativt små mængder, hvilket vil sige under 500 kasser pr. vin.

Winemaker Andy Smith går for at være en af de helt store nørder – på den bedst tænkelige måde. Han er nede i samtlige detaljer i alle faser med henblik på at hver eneste flaske efterlever hans mål om ”Intensity without heaviness”. Det lykkes hvert år til fulde og det er nærliggende at sammenligne DuMOLs Pinot Noir og Chardonnay med de bedste røde og hvide bourgogner. Men der er klart et aftryk af Russian River Valley over hans vine i form af frugt og koncentration. Elegancen fra Bourgogne er der dog. Og det skal han have tak for!

Vi har været så heldige at få fingrene i et ganske bredt udvalg af DuMOLs vine til trods for de små mængder. Og det kan godt være, at du ikke har hørt om DuMOL før, men når du har smagt deres vine, glemmer du dem aldrig igen.