DuMOL Syrah Estate, Sonoma Coast 2016 75CL

749,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 549,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 6038
749,00 Inkl. moms:
3 6038
749,00 Inkl. moms:
549,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast DuMOL 2016 Sonoma County 750
97 Jeb Dunnuck
95 Winespectator
93+ Robert Parker

Til dato den bedste årgang af DuMOLs syrah med druer fra deres egen GVR vineyard, der ligger køligt og oppe i højderne. Winemaker Andy Smith lader en del af klaserne ryge hele i pressen og senere i processen giver han juicen et skud Viognier, der gror på samme mark og bliver høstet samme dag. Med andre ord er vi ude i lidt samme opskrift som i en Côte Rôtie, men med terroir og klima til væsentlig forskel.

Vinen er modnet 16 måneder på franske egefade, hvoraf 38% var nye. Derefter på toscansk amfor af brændt ler. Slutresultatet er voldsomt imponerende med et duftgalleri bestående af boysenbær, brombær og blåbær ledsaget af violer, lakrids, blyant og vildtkød. Mange af de samme noter går igen i smagen og får velkomment selskab af salvie og mørke oliven.

Ifølge Andy Smith hedder drikkevinduet 2019-2030, så hold dig ikke tilbage!

Jeb Dunnuck
Even better, and a dead ringer for a top Cornas from the likes of Pierre-Marie Clape or Allemand, the 2016 Syrah Estate Vineyard comes from a tiny 1.5-acre vineyard on the Sonoma Coast. Meaty, peppery, bloody, and incredibly complex, with lots of black olive, cracked peppercorns, smoke, and ripe, dark Syrah fruit, it has building tannin, awesome mid-palate depth, and a remarkable purity, elegance, and balance about it that’s going to keep it drinking beautifully for 10-15 years.

Robert Parker
Deep garnet-purple colored, the 2016 Syrah Estate Vineyard gives up expressive black cherries, wild blueberries and blackberries with savory wood smoke, tapenade, charcuterie and earth hints. Full-bodied, concentrated and firmly constructed, it has beautifully ripe, rounded tannins texturing the savory layers with spices flavors, finishing on a lingering peppery note.

Hvis du aldrig har hørt om DuMOL fra Russian River Valley, kan det være fordi, at de tre ejere foretrækker at flyve under radaren og koncentrere sig 100% om vinen. De holder derfor nærmest aldrig smagninger og går heller ikke videre op i anmelderes ratings set i forhold til så mange andre producenter, der dyrker det big time. Alligevel er anmelderne helt oppe at støde over DuMOL og honorerer hvert år deres værker med topkarakterer. Læg dertil, at Robert Parker lister en af de tre ejere, winemaker Andy Smith, som værende en af verdens mest indflydelsesrige vinkonsulenter på linje med Helen Turley, Mark Aubert, Michel Rolland og Paul Hobbs. Så kan man ligesom noget.

Oprindeligt startede DuMOL tilbage i 1996 som et familieforetagende, hvilket forklarer det noget spøjse navn. Den første winemaker’s børn hed nemlig Duncan og Molly, hvilket blev til DuMOL … et navn man så har valgt at køre videre med, selvom foretagendet i dag er ejet af føromtalte Andy Smith plus Michael Verlander og Kerry Murphy. De holder den grønne fane højere end de fleste og deres topmoderne winery fra 2008, kører udelukkende på solenergi og har et avanceret system til at minimere vandspild.

Deres fokus ligger primært på cool-climate Pinot Noir og Chardonnay med druer både fra egne marker og fra de bedste andre marker i området – eksempelvis Hyde, Ritchie og Charles Heintz. Men tag endelig ikke fejl af deres Syrah og Cabernet Sauvignon, der også holder højeste klasse. Alle vine bliver produceret i relativt små mængder, hvilket vil sige under 500 kasser pr. vin.

Winemaker Andy Smith går for at være en af de helt store nørder – på den bedst tænkelige måde. Han er nede i samtlige detaljer i alle faser med henblik på at hver eneste flaske efterlever hans mål om ”Intensity without heaviness”. Det lykkes hvert år til fulde og det er nærliggende at sammenligne DuMOLs Pinot Noir og Chardonnay med de bedste røde og hvide bourgogner. Men der er klart et aftryk af Russian River Valley over hans vine i form af frugt og koncentration. Elegancen fra Bourgogne er der dog. Og det skal han have tak for!

Vi har været så heldige at få fingrene i et ganske bredt udvalg af DuMOLs vine til trods for de små mængder. Og det kan godt være, at du ikke har hørt om DuMOL før, men når du har smagt deres vine, glemmer du dem aldrig igen.