DuMOL Syrah Wild Mountainside 2017 75CL

895,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast DuMOL 2019 Sonoma County 75CL
96 Vinous

100% Syrah skruet sammen af druer fra tre forskellige vinmarker, der alle ligger perfekt højt oppe på stejle bjergsider i Russian River Valley. Winemaker Andy Smith vælger at lade druerne fra Hoppe-Kelly udgøre fundamentet og blander så med druer fra Timbervine Ranch og Greywacke for på den måde at skabe et kalejdoskop af duft og smag.

Juicen modnede han 15 måneder på franske egefade, hvoraf en tredjedel var dugfriske. Ud er kommet en vin fuld af energi og med typiske træk fra det kølige klima druerne er vokset i.

Stik snuden i glasset og du bliver især mødt med solbær, bojsenbær, ristede kaffebønner, lavendel plus lyserøde og sorte peberkorn. Smagen domineres af den mørke frugt sammen med peber, timian, salvie, tobak plus noter af lækker mørk chokolade. Svært ikke at blive glad her!

Absolut drikkeklar nu, men har som minimum 10 fantastisk år i sig endnu.

Jeb Dunnuck
While the Chardonnays and Pinot Noirs get most of the love from this terrific estate, don’t miss their Syrahs! The 2016 Syrah Wild Mountainside is a power-packed, deep, rich, concentrated beauty that offers sensational, northern Rhône-like notes of blackberries, white pepper, bacon fat, and wild scrub/sagebrush-like aromas and flavors. Medium to full-bodied, seamless, and perfectly balanced, it’s a beautiful Russian River Valley Syrah that will keep for over a decade.

Vinous
The 2019 Syrah Eddies Patch shows the more savory, pungent site of Russian River Syrah. Blue/purplish fruit, sage, black pepper, licorice and menthol are front and center. The tannins are a bit prominent at this stage, so a few years in the cellar is probably a good idea.

Hvis du aldrig har hørt om DuMOL fra Russian River Valley, kan det være fordi, at de tre ejere foretrækker at flyve under radaren og koncentrere sig 100% om vinen. De holder derfor nærmest aldrig smagninger og går heller ikke videre op i anmelderes ratings set i forhold til så mange andre producenter, der dyrker det big time. Alligevel er anmelderne helt oppe at støde over DuMOL og honorerer hvert år deres værker med topkarakterer. Læg dertil, at Robert Parker lister en af de tre ejere, winemaker Andy Smith, som værende en af verdens mest indflydelsesrige vinkonsulenter på linje med Helen Turley, Mark Aubert, Michel Rolland og Paul Hobbs. Så kan man ligesom noget.

Oprindeligt startede DuMOL tilbage i 1996 som et familieforetagende, hvilket forklarer det noget spøjse navn. Den første winemaker’s børn hed nemlig Duncan og Molly, hvilket blev til DuMOL … et navn man så har valgt at køre videre med, selvom foretagendet i dag er ejet af føromtalte Andy Smith plus Michael Verlander og Kerry Murphy. De holder den grønne fane højere end de fleste og deres topmoderne winery fra 2008, kører udelukkende på solenergi og har et avanceret system til at minimere vandspild.

Deres fokus ligger primært på cool-climate Pinot Noir og Chardonnay med druer både fra egne marker og fra de bedste andre marker i området – eksempelvis Hyde, Ritchie og Charles Heintz. Men tag endelig ikke fejl af deres Syrah og Cabernet Sauvignon, der også holder højeste klasse. Alle vine bliver produceret i relativt små mængder, hvilket vil sige under 500 kasser pr. vin.

Winemaker Andy Smith går for at være en af de helt store nørder – på den bedst tænkelige måde. Han er nede i samtlige detaljer i alle faser med henblik på at hver eneste flaske efterlever hans mål om ”Intensity without heaviness”. Det lykkes hvert år til fulde og det er nærliggende at sammenligne DuMOLs Pinot Noir og Chardonnay med de bedste røde og hvide bourgogner. Men der er klart et aftryk af Russian River Valley over hans vine i form af frugt og koncentration. Elegancen fra Bourgogne er der dog. Og det skal han have tak for!

Vi har været så heldige at få fingrene i et ganske bredt udvalg af DuMOLs vine til trods for de små mængder. Og det kan godt være, at du ikke har hørt om DuMOL før, men når du har smagt deres vine, glemmer du dem aldrig igen.