DuMOL Syrah Eddie's Patch 2017 75CL

795,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 635,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5526
795,00 Inkl. moms:
6 5526
795,00 Inkl. moms:
635,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast DuMOL 2017 Sonoma County 75CL
96+ Jeb Dunnuck
94 Robert Parker

Blindt kan man godt komme til at tænke rigtig god Côte Rôtie, men druerne kommer fra to nabomarker højt oppe på en bjergskrænt med udsigt ned til Russian River. Udover at markerne er særdeles stejle, er jorden ekstrem stenrig og klimaet køligt, så det er lidt anderledes forhold at dyrke Syrah under. Men det virker sindssygt godt.

Winemaker Andy Smith gav vinen lov til at strække benene hele 16 måneder på franske egefade, hvoraf en tredjedel var helt nye.

Duften er en af dem, man ikke lige glemmer. Dyb aroma af bojsenbær, solbær, brombær, friskkværnet sort peber og noter af knuste sten møder næsen på bedste vis. I munden føles vinen blød som silke og gentager den mørke frugt, den sorte peber og de knuste sten fra duften. Finishen kører elegant og roligt derudaf uden primitivt at jokke sømmet i bund. Syrah fra øverste hylde!

Drikker du den nu, så husk lige at lade den trække vejret en times tid inden. Men den bliver bestemt ikke dårligere af et år eller to mere på langs.

Jeb Dunnuck
From the Greywacke Vineyard (this is a new vineyard for this cuvée), the 2016 Syrah Greywacke Vineyard Eddie's Patch is reminiscent of a release from the Côte Brune side of Côte-Rôtie. Ample crushed rocks, smoked meats, ozone, pepper, and ripe back fruits give way to a full-bodied, seamless and elegant Syrah that continued to gain in stature and depth as it sat in the glass. Perfectly ripe, impeccably balanced, and long, give it a year or two and enjoy over the following decade or more.

Robert Parker
The 2017 Syrah Eddie's Patch was aged 16 months in 40% new Ermitage and Atelier hogsheads. It's deep ruby-purple colored and scented of coffee bean, lilac, smoked meats, graphite, garrigue and peppery touches on the nose, with impenetrable ripe black cherry and currant fruit at the core plus red berry sparks, soil and fried sage notes. It's full-bodied with gobs of savory-laced, ripe black fruits in the mouth framed by very ripe, pixelated tannins and great freshness, finishing very long and layered. 320 cases produced.

Hvis du aldrig har hørt om DuMOL fra Russian River Valley, kan det være fordi, at de tre ejere foretrækker at flyve under radaren og koncentrere sig 100% om vinen. De holder derfor nærmest aldrig smagninger og går heller ikke videre op i anmelderes ratings set i forhold til så mange andre producenter, der dyrker det big time. Alligevel er anmelderne helt oppe at støde over DuMOL og honorerer hvert år deres værker med topkarakterer. Læg dertil, at Robert Parker lister en af de tre ejere, winemaker Andy Smith, som værende en af verdens mest indflydelsesrige vinkonsulenter på linje med Helen Turley, Mark Aubert, Michel Rolland og Paul Hobbs. Så kan man ligesom noget.

Oprindeligt startede DuMOL tilbage i 1996 som et familieforetagende, hvilket forklarer det noget spøjse navn. Den første winemaker’s børn hed nemlig Duncan og Molly, hvilket blev til DuMOL … et navn man så har valgt at køre videre med, selvom foretagendet i dag er ejet af føromtalte Andy Smith plus Michael Verlander og Kerry Murphy. De holder den grønne fane højere end de fleste og deres topmoderne winery fra 2008, kører udelukkende på solenergi og har et avanceret system til at minimere vandspild.

Deres fokus ligger primært på cool-climate Pinot Noir og Chardonnay med druer både fra egne marker og fra de bedste andre marker i området – eksempelvis Hyde, Ritchie og Charles Heintz. Men tag endelig ikke fejl af deres Syrah og Cabernet Sauvignon, der også holder højeste klasse. Alle vine bliver produceret i relativt små mængder, hvilket vil sige under 500 kasser pr. vin.

Winemaker Andy Smith går for at være en af de helt store nørder – på den bedst tænkelige måde. Han er nede i samtlige detaljer i alle faser med henblik på at hver eneste flaske efterlever hans mål om ”Intensity without heaviness”. Det lykkes hvert år til fulde og det er nærliggende at sammenligne DuMOLs Pinot Noir og Chardonnay med de bedste røde og hvide bourgogner. Men der er klart et aftryk af Russian River Valley over hans vine i form af frugt og koncentration. Elegancen fra Bourgogne er der dog. Og det skal han have tak for!

Vi har været så heldige at få fingrene i et ganske bredt udvalg af DuMOLs vine til trods for de små mængder. Og det kan godt være, at du ikke har hørt om DuMOL før, men når du har smagt deres vine, glemmer du dem aldrig igen.