DuMOL Smagekasse, Californien (12 flasker)

9.818,00

7.795,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

Inkl. moms: 6.236,00

Land Vintype Producent Volume
USA Smagekasse DuMOL 900CL

Inspirerende smagekasse fra DuMOL med fremragende og flot anmeldte vine.....også DuMOL Pinot Noir Finn med 100P

Kassen indeholder 12 flasker fordelt på

  • 2 flasker Chardonnay Wester Reach 2019 (98P af WineEnthusiast)
  • 1 flaske Chardonnay Chloe 2019 (98P af Jeb Dunnuck)
  • 2 flasker Pinot Noir Highland Divide 2018 (94P af Robert Parker)
  • 2 flasker Pinot Noir Wester Reach 2019 (96P afWineEnthusiast)
  • 1 flaske Pinot Noir Wildrose Estate 2019 (95P af Vinous)
  • 1 flaske Pinot NoirJentoft Vineyard Ryan 2019 (96P af Jen Dunnuck)
  • 1 flaske Pinot Noir Joy Road 2019 (93P af Vinous)
  • 1 flaske Pinot Noir Finn 2018 (100P af Jeb Dunnuck)
  • 1 flaske Cabernet Sauvignon, Meteor 2018 (96P af Vinous)

Hvis du aldrig har hørt om DuMOL fra Russian River Valley, kan det være fordi, at de tre ejere foretrækker at flyve under radaren og koncentrere sig 100% om vinen. De holder derfor nærmest aldrig smagninger og går heller ikke videre op i anmelderes ratings set i forhold til så mange andre producenter, der dyrker det big time. Alligevel er anmelderne helt oppe at støde over DuMOL og honorerer hvert år deres værker med topkarakterer. Læg dertil, at Robert Parker lister en af de tre ejere, winemaker Andy Smith, som værende en af verdens mest indflydelsesrige vinkonsulenter på linje med Helen Turley, Mark Aubert, Michel Rolland og Paul Hobbs. Så kan man ligesom noget.

Oprindeligt startede DuMOL tilbage i 1996 som et familieforetagende, hvilket forklarer det noget spøjse navn. Den første winemaker’s børn hed nemlig Duncan og Molly, hvilket blev til DuMOL … et navn man så har valgt at køre videre med, selvom foretagendet i dag er ejet af føromtalte Andy Smith plus Michael Verlander og Kerry Murphy. De holder den grønne fane højere end de fleste og deres topmoderne winery fra 2008, kører udelukkende på solenergi og har et avanceret system til at minimere vandspild.

Deres fokus ligger primært på cool-climate Pinot Noir og Chardonnay med druer både fra egne marker og fra de bedste andre marker i området – eksempelvis Hyde, Ritchie og Charles Heintz. Men tag endelig ikke fejl af deres Syrah og Cabernet Sauvignon, der også holder højeste klasse. Alle vine bliver produceret i relativt små mængder, hvilket vil sige under 500 kasser pr. vin.

Winemaker Andy Smith går for at være en af de helt store nørder – på den bedst tænkelige måde. Han er nede i samtlige detaljer i alle faser med henblik på at hver eneste flaske efterlever hans mål om ”Intensity without heaviness”. Det lykkes hvert år til fulde og det er nærliggende at sammenligne DuMOLs Pinot Noir og Chardonnay med de bedste røde og hvide bourgogner. Men der er klart et aftryk af Russian River Valley over hans vine i form af frugt og koncentration. Elegancen fra Bourgogne er der dog. Og det skal han have tak for!

Vi har været så heldige at få fingrene i et ganske bredt udvalg af DuMOLs vine til trods for de små mængder. Og det kan godt være, at du ikke har hørt om DuMOL før, men når du har smagt deres vine, glemmer du dem aldrig igen.