DuMOL Pinot Noir Wester Reach 2019

650,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 520,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 6403
650,00 Inkl. moms:
6 6403
650,00 Inkl. moms:
520,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast DuMOL 2019 Sonoma County 75CL
96 Wine Enthusiast
94 Decanter

I princippet deres entry-level Pinot Noir men på et niveau, hvor man lige må knibe sig i armen. Masser af frugt, kompleksitet plus finesse … og man forstår hvorfor Parker og alle de andre hvert år klasker høje ratings efter den. Druerne kommer fra fem forskellige marker - DuMOL Estate, Flax Estate, Widdoes, Upp Road og Hanna – som alle bidrager med hver deres.

Efter presning og fermentering lader winemaker Andy Smith juicen modne 14 måneder på franske egefade, hvoraf 40% ikke har været brugt før. Resultatet er en dyb, intens, aromatisk og frugtig sag, som imponerer for vildt. 

Stik snuden i glasset og bliv mødt med duften af mørke kirsebær, hindbær, jordbær, tranebær, cola og små knips hvid peber. Samme noter går igen i smagen, som udløser det ene lag efter det andet og kører til sidst ud i en lang, dyb finish, der intet har med entry-level at gøre. Gennemført godt håndværk!

Hvis du aldrig har hørt om DuMOL fra Russian River Valley, kan det være fordi, at de tre ejere foretrækker at flyve under radaren og koncentrere sig 100% om vinen. De holder derfor nærmest aldrig smagninger og går heller ikke videre op i anmelderes ratings set i forhold til så mange andre producenter, der dyrker det big time. Alligevel er anmelderne helt oppe at støde over DuMOL og honorerer hvert år deres værker med topkarakterer. Læg dertil, at Robert Parker lister en af de tre ejere, winemaker Andy Smith, som værende en af verdens mest indflydelsesrige vinkonsulenter på linje med Helen Turley, Mark Aubert, Michel Rolland og Paul Hobbs. Så kan man ligesom noget.

Oprindeligt startede DuMOL tilbage i 1996 som et familieforetagende, hvilket forklarer det noget spøjse navn. Den første winemaker’s børn hed nemlig Duncan og Molly, hvilket blev til DuMOL … et navn man så har valgt at køre videre med, selvom foretagendet i dag er ejet af føromtalte Andy Smith plus Michael Verlander og Kerry Murphy. De holder den grønne fane højere end de fleste og deres topmoderne winery fra 2008, kører udelukkende på solenergi og har et avanceret system til at minimere vandspild.

Deres fokus ligger primært på cool-climate Pinot Noir og Chardonnay med druer både fra egne marker og fra de bedste andre marker i området – eksempelvis Hyde, Ritchie og Charles Heintz. Men tag endelig ikke fejl af deres Syrah og Cabernet Sauvignon, der også holder højeste klasse. Alle vine bliver produceret i relativt små mængder, hvilket vil sige under 500 kasser pr. vin.

Winemaker Andy Smith går for at være en af de helt store nørder – på den bedst tænkelige måde. Han er nede i samtlige detaljer i alle faser med henblik på at hver eneste flaske efterlever hans mål om ”Intensity without heaviness”. Det lykkes hvert år til fulde og det er nærliggende at sammenligne DuMOLs Pinot Noir og Chardonnay med de bedste røde og hvide bourgogner. Men der er klart et aftryk af Russian River Valley over hans vine i form af frugt og koncentration. Elegancen fra Bourgogne er der dog. Og det skal han have tak for!

Vi har været så heldige at få fingrene i et ganske bredt udvalg af DuMOLs vine til trods for de små mængder. Og det kan godt være, at du ikke har hørt om DuMOL før, men når du har smagt deres vine, glemmer du dem aldrig igen.