DuMOL Pinot Noir Highland Divide 2018

629,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 495,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5942
629,00 Inkl. moms:
6 5942
629,00 Inkl. moms:
495,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast DuMOL 2018 Sonoma County 75CL
94 Robert Parker

Fantastisk value for money! Winemaker Andy Smith blander her druer fra de tre vinmarker O’Connell, Coffee og Dutton Ranch Jentoft og får den måde skabt et samlet billede af, hvad Green Valley formår. Den er en anelse lettere i det end de andre Pinot Noir fra DuMol – en lethed tæt knyttet til udpræget elegance.

Med Highland hedder det 12 måneder på franske egefade, hvoraf 40% var nye, plus yderligere 3 måneder på ståltank. Den var forbløffende drikkeklar, da vi smagte den første gang, så det er bare med at gå ombord.

Stikker du snuden i glasset kommer du med stor sandsynlighed til at tænke på mørke kirsebær, vilde jordbær, lavendel, salvie og skovbund. Smagen spiller på mange af de samme noter, men tilfører også noget mørk chokolade og strejf af røg. Allerede nu super harmonisk med masser af friskhed og liv.

Nyd den max allerede nu eller de næste ti års tid. 

Robert Parker
Medium ruby-purple, the 2018 Pinot Noir Highland Divide is scented of roasted cranberries and blackberries with notes of garrigue and bright pops of citrus peel. The lush, silky, medium-bodied palate bursts with bright fruits and has a firm, grainy frame and very long finish.

Hvis du aldrig har hørt om DuMOL fra Russian River Valley, kan det være fordi, at de tre ejere foretrækker at flyve under radaren og koncentrere sig 100% om vinen. De holder derfor nærmest aldrig smagninger og går heller ikke videre op i anmelderes ratings set i forhold til så mange andre producenter, der dyrker det big time. Alligevel er anmelderne helt oppe at støde over DuMOL og honorerer hvert år deres værker med topkarakterer. Læg dertil, at Robert Parker lister en af de tre ejere, winemaker Andy Smith, som værende en af verdens mest indflydelsesrige vinkonsulenter på linje med Helen Turley, Mark Aubert, Michel Rolland og Paul Hobbs. Så kan man ligesom noget.

Oprindeligt startede DuMOL tilbage i 1996 som et familieforetagende, hvilket forklarer det noget spøjse navn. Den første winemaker’s børn hed nemlig Duncan og Molly, hvilket blev til DuMOL … et navn man så har valgt at køre videre med, selvom foretagendet i dag er ejet af føromtalte Andy Smith plus Michael Verlander og Kerry Murphy. De holder den grønne fane højere end de fleste og deres topmoderne winery fra 2008, kører udelukkende på solenergi og har et avanceret system til at minimere vandspild.

Deres fokus ligger primært på cool-climate Pinot Noir og Chardonnay med druer både fra egne marker og fra de bedste andre marker i området – eksempelvis Hyde, Ritchie og Charles Heintz. Men tag endelig ikke fejl af deres Syrah og Cabernet Sauvignon, der også holder højeste klasse. Alle vine bliver produceret i relativt små mængder, hvilket vil sige under 500 kasser pr. vin.

Winemaker Andy Smith går for at være en af de helt store nørder – på den bedst tænkelige måde. Han er nede i samtlige detaljer i alle faser med henblik på at hver eneste flaske efterlever hans mål om ”Intensity without heaviness”. Det lykkes hvert år til fulde og det er nærliggende at sammenligne DuMOLs Pinot Noir og Chardonnay med de bedste røde og hvide bourgogner. Men der er klart et aftryk af Russian River Valley over hans vine i form af frugt og koncentration. Elegancen fra Bourgogne er der dog. Og det skal han have tak for!

Vi har været så heldige at få fingrene i et ganske bredt udvalg af DuMOLs vine til trods for de små mængder. Og det kan godt være, at du ikke har hørt om DuMOL før, men når du har smagt deres vine, glemmer du dem aldrig igen.