DuMOL Pinot Noir Finn 2019
Ved køb af | Stk. pris (inkl. moms) | |
1 | 1.099,00 kr. | |
6 | 1.099,00 kr. | 949,00 kr. |
Blændende frisk og livlig Pinot Noir blend, hvor 60% af druerne kommer fra DuMols egen mark Connor og resten fra Occidental Road Vineyard i Santa Rosa. Med andre ord to forskellige terroirs, der er med til at give Finn sit særlige komplekse udtryk.
Efter 15 måneder på franske egefade, hvoraf de 55% var nye, kom vinen på flaske. Winemaker Andy Smith har egentlig skabt den med henblik på et langt liv, men som flere førende anmeldere påpeger, er den godt nok svær ikke at nyde allerede nu.
Duften spreder gavmildt røde kirsebær, blodappelsin, granatæble, våd sten og strejf af cola. Smagen går rigtig meget i retning af samme noter men bliver toppet med både trøfler og bergamot-te. Super spændende sager!
Jeb Dunnuck
Lastly, the flagship of the estate is the 2019 Pinot Noir Finn and it's unquestionably among the top four or five Pinot Noirs in the vintage. Revealing a ruby/plum hue (it's not opaque) as well as spicy, complex notes of red and black fruits, toasted spices, graphite, violets, and hints of orange blossom, this beauty hits the palate with medium to full-bodied richness, a supple, seamless texture, no hard edges, and one heck of a gorgeous finish. I don't think it matches the magical 2018, but it's phenomenal juice.
Vinous
The 2019 Pinot Noir Finn is another fabulous wine in this range. Rich and explosive, the Finn possesses tremendous fruit density, but in the mid-weight style of the year. Dark cherry, plum, lavender and spice are all kicked up several notches. This racy Russian River Pinot hits all the right notes.
Hvis du aldrig har hørt om DuMOL fra Russian River Valley, kan det være fordi, at de tre ejere foretrækker at flyve under radaren og koncentrere sig 100% om vinen. De holder derfor nærmest aldrig smagninger og går heller ikke videre op i anmelderes ratings set i forhold til så mange andre producenter, der dyrker det big time. Alligevel er anmelderne helt oppe at støde over DuMOL og honorerer hvert år deres værker med topkarakterer. Læg dertil, at Robert Parker lister en af de tre ejere, winemaker Andy Smith, som værende en af verdens mest indflydelsesrige vinkonsulenter på linje med Helen Turley, Mark Aubert, Michel Rolland og Paul Hobbs. Så kan man ligesom noget.
Oprindeligt startede DuMOL tilbage i 1996 som et familieforetagende, hvilket forklarer det noget spøjse navn. Den første winemaker’s børn hed nemlig Duncan og Molly, hvilket blev til DuMOL … et navn man så har valgt at køre videre med, selvom foretagendet i dag er ejet af føromtalte Andy Smith plus Michael Verlander og Kerry Murphy. De holder den grønne fane højere end de fleste og deres topmoderne winery fra 2008, kører udelukkende på solenergi og har et avanceret system til at minimere vandspild.
Deres fokus ligger primært på cool-climate Pinot Noir og Chardonnay med druer både fra egne marker og fra de bedste andre marker i området – eksempelvis Hyde, Ritchie og Charles Heintz. Men tag endelig ikke fejl af deres Syrah og Cabernet Sauvignon, der også holder højeste klasse. Alle vine bliver produceret i relativt små mængder, hvilket vil sige under 500 kasser pr. vin.
Winemaker Andy Smith går for at være en af de helt store nørder – på den bedst tænkelige måde. Han er nede i samtlige detaljer i alle faser med henblik på at hver eneste flaske efterlever hans mål om ”Intensity without heaviness”. Det lykkes hvert år til fulde og det er nærliggende at sammenligne DuMOLs Pinot Noir og Chardonnay med de bedste røde og hvide bourgogner. Men der er klart et aftryk af Russian River Valley over hans vine i form af frugt og koncentration. Elegancen fra Bourgogne er der dog. Og det skal han have tak for!
Vi har været så heldige at få fingrene i et ganske bredt udvalg af DuMOLs vine til trods for de små mængder. Og det kan godt være, at du ikke har hørt om DuMOL før, men når du har smagt deres vine, glemmer du dem aldrig igen.
Blændende frisk og livlig Pinot Noir blend, hvor 60% af druerne kommer fra DuMols egen mark Connor og resten fra Occidental Road Vineyard i Santa Rosa. Med andre ord to forskellige terroirs, der er med til at give Finn sit særlige komplekse udtryk.
Efter 15 måneder på franske egefade, hvoraf de 55% var nye, kom vinen på flaske. Winemaker Andy Smith har egentlig skabt den med henblik på et langt liv, men som flere førende anmeldere påpeger, er den godt nok svær ikke at nyde allerede nu.
Duften spreder gavmildt røde kirsebær, blodappelsin, granatæble, våd sten og strejf af cola. Smagen går rigtig meget i retning af samme noter men bliver toppet med både trøfler og bergamot-te. Super spændende sager!
Jeb Dunnuck
Lastly, the flagship of the estate is the 2019 Pinot Noir Finn and it's unquestionably among the top four or five Pinot Noirs in the vintage. Revealing a ruby/plum hue (it's not opaque) as well as spicy, complex notes of red and black fruits, toasted spices, graphite, violets, and hints of orange blossom, this beauty hits the palate with medium to full-bodied richness, a supple, seamless texture, no hard edges, and one heck of a gorgeous finish. I don't think it matches the magical 2018, but it's phenomenal juice.
Vinous
The 2019 Pinot Noir Finn is another fabulous wine in this range. Rich and explosive, the Finn possesses tremendous fruit density, but in the mid-weight style of the year. Dark cherry, plum, lavender and spice are all kicked up several notches. This racy Russian River Pinot hits all the right notes.
Hvis du aldrig har hørt om DuMOL fra Russian River Valley, kan det være fordi, at de tre ejere foretrækker at flyve under radaren og koncentrere sig 100% om vinen. De holder derfor nærmest aldrig smagninger og går heller ikke videre op i anmelderes ratings set i forhold til så mange andre producenter, der dyrker det big time. Alligevel er anmelderne helt oppe at støde over DuMOL og honorerer hvert år deres værker med topkarakterer. Læg dertil, at Robert Parker lister en af de tre ejere, winemaker Andy Smith, som værende en af verdens mest indflydelsesrige vinkonsulenter på linje med Helen Turley, Mark Aubert, Michel Rolland og Paul Hobbs. Så kan man ligesom noget.
Oprindeligt startede DuMOL tilbage i 1996 som et familieforetagende, hvilket forklarer det noget spøjse navn. Den første winemaker’s børn hed nemlig Duncan og Molly, hvilket blev til DuMOL … et navn man så har valgt at køre videre med, selvom foretagendet i dag er ejet af føromtalte Andy Smith plus Michael Verlander og Kerry Murphy. De holder den grønne fane højere end de fleste og deres topmoderne winery fra 2008, kører udelukkende på solenergi og har et avanceret system til at minimere vandspild.
Deres fokus ligger primært på cool-climate Pinot Noir og Chardonnay med druer både fra egne marker og fra de bedste andre marker i området – eksempelvis Hyde, Ritchie og Charles Heintz. Men tag endelig ikke fejl af deres Syrah og Cabernet Sauvignon, der også holder højeste klasse. Alle vine bliver produceret i relativt små mængder, hvilket vil sige under 500 kasser pr. vin.
Winemaker Andy Smith går for at være en af de helt store nørder – på den bedst tænkelige måde. Han er nede i samtlige detaljer i alle faser med henblik på at hver eneste flaske efterlever hans mål om ”Intensity without heaviness”. Det lykkes hvert år til fulde og det er nærliggende at sammenligne DuMOLs Pinot Noir og Chardonnay med de bedste røde og hvide bourgogner. Men der er klart et aftryk af Russian River Valley over hans vine i form af frugt og koncentration. Elegancen fra Bourgogne er der dog. Og det skal han have tak for!
Vi har været så heldige at få fingrene i et ganske bredt udvalg af DuMOLs vine til trods for de små mængder. Og det kan godt være, at du ikke har hørt om DuMOL før, men når du har smagt deres vine, glemmer du dem aldrig igen.
Land | USA |
---|---|
Producent | DuMOL |
Region | California |
Sub Region | North Coast |
Distrikt | Sonoma County |
Sub distrikt | Russian River Valley |
Årgang | 2019 |
Volume | 75CL |
Druer | Pinot Noir |
Kategori | Rødvin |
Kollistørrelse | 6 |
Kollitype | OCC |
Jeb Dunnuck | 98 |
---|---|
Vinous | 98 |