DuMOL Pinot Noir Dutton-Jentoft Vineyard Ryan 2020

SKU
7418
799,00 kr. v. 6 stk. 999,00 kr. v. 1 stk.
Ved køb afStk. pris (inkl. moms)
1999,00 kr.
6999,00 kr.799,00 kr.

 

Man skal tale pænt, men f… det er godt, det her! 100% Pinot Noir fra Dutton-Jentoft Vineyard i Russian River Valley – en mark der bare sætter hak i alle de rigtige bokse. Jordbund, dræning, hældning, klimaet … alt spiller max og spørger man winemaker Andy Smith, er Jentoft toppen af DuMols portfolio af vinmarker.

Efter 15 måneder på franske egefade, hvoraf lidt under halvdelen var nye, var der serveret. Selvfølgelig stadig meget ung, men allerede nu mærker man, at det ikke er helt skævt … for nu at sige det på jysk.

Duften lukker op for mørke kirsebær, appelsinskal, lavendel, lyserøde peberkorn, frisk tobak og støvet jord. Man skal ikke smile med vin i munden, men det er svært ikke at lade være her. For udover at gentage mange af duftens noter, bliver smagen bare ved med at udvikle sig i munden … også efter man tænker, at nu må den sgu da stoppe.

Træk den op en time før og nyd den nu eller om 10 år.

Robert Parker
The 2020 Pinot Noir Ryan Jentoft Vineyard has a medium ruby color and dynamic, spicy accents—cardamom, violet, conifer and licorice—to complement a deep core of pomegranate and rhubarb. The medium-bodied palate is concentrated, layered and ultra spicy, with a long, very fragrant finish.

Jeb Dunnuck
The 2020 Pinot Noir Dutton-Jentoft is packed with medicinal herbs, forested earth, and red plum. The palate is tangy and full of tension, with cranberry and rocky earth. With its driven acidity, this is a wine that commands to have food at the table. Drink 2024-2039.

Hvis du aldrig har hørt om DuMOL fra Russian River Valley, kan det være fordi, at de tre ejere foretrækker at flyve under radaren og koncentrere sig 100% om vinen. De holder derfor nærmest aldrig smagninger og går heller ikke videre op i anmelderes ratings set i forhold til så mange andre producenter, der dyrker det big time. Alligevel er anmelderne helt oppe at støde over DuMOL og honorerer hvert år deres værker med topkarakterer. Læg dertil, at Robert Parker lister en af de tre ejere, winemaker Andy Smith, som værende en af verdens mest indflydelsesrige vinkonsulenter på linje med Helen Turley, Mark Aubert, Michel Rolland og Paul Hobbs. Så kan man ligesom noget.

Oprindeligt startede DuMOL tilbage i 1996 som et familieforetagende, hvilket forklarer det noget spøjse navn. Den første winemaker’s børn hed nemlig Duncan og Molly, hvilket blev til DuMOL … et navn man så har valgt at køre videre med, selvom foretagendet i dag er ejet af føromtalte Andy Smith plus Michael Verlander og Kerry Murphy. De holder den grønne fane højere end de fleste og deres topmoderne winery fra 2008, kører udelukkende på solenergi og har et avanceret system til at minimere vandspild.

Deres fokus ligger primært på cool-climate Pinot Noir og Chardonnay med druer både fra egne marker og fra de bedste andre marker i området – eksempelvis Hyde, Ritchie og Charles Heintz. Men tag endelig ikke fejl af deres Syrah og Cabernet Sauvignon, der også holder højeste klasse. Alle vine bliver produceret i relativt små mængder, hvilket vil sige under 500 kasser pr. vin.

Winemaker Andy Smith går for at være en af de helt store nørder – på den bedst tænkelige måde. Han er nede i samtlige detaljer i alle faser med henblik på at hver eneste flaske efterlever hans mål om ”Intensity without heaviness”. Det lykkes hvert år til fulde og det er nærliggende at sammenligne DuMOLs Pinot Noir og Chardonnay med de bedste røde og hvide bourgogner. Men der er klart et aftryk af Russian River Valley over hans vine i form af frugt og koncentration. Elegancen fra Bourgogne er der dog. Og det skal han have tak for!

Vi har været så heldige at få fingrene i et ganske bredt udvalg af DuMOLs vine til trods for de små mængder. Og det kan godt være, at du ikke har hørt om DuMOL før, men når du har smagt deres vine, glemmer du dem aldrig igen.

 

Man skal tale pænt, men f… det er godt, det her! 100% Pinot Noir fra Dutton-Jentoft Vineyard i Russian River Valley – en mark der bare sætter hak i alle de rigtige bokse. Jordbund, dræning, hældning, klimaet … alt spiller max og spørger man winemaker Andy Smith, er Jentoft toppen af DuMols portfolio af vinmarker.

Efter 15 måneder på franske egefade, hvoraf lidt under halvdelen var nye, var der serveret. Selvfølgelig stadig meget ung, men allerede nu mærker man, at det ikke er helt skævt … for nu at sige det på jysk.

Duften lukker op for mørke kirsebær, appelsinskal, lavendel, lyserøde peberkorn, frisk tobak og støvet jord. Man skal ikke smile med vin i munden, men det er svært ikke at lade være her. For udover at gentage mange af duftens noter, bliver smagen bare ved med at udvikle sig i munden … også efter man tænker, at nu må den sgu da stoppe.

Træk den op en time før og nyd den nu eller om 10 år.

Robert Parker
The 2020 Pinot Noir Ryan Jentoft Vineyard has a medium ruby color and dynamic, spicy accents—cardamom, violet, conifer and licorice—to complement a deep core of pomegranate and rhubarb. The medium-bodied palate is concentrated, layered and ultra spicy, with a long, very fragrant finish.

Jeb Dunnuck
The 2020 Pinot Noir Dutton-Jentoft is packed with medicinal herbs, forested earth, and red plum. The palate is tangy and full of tension, with cranberry and rocky earth. With its driven acidity, this is a wine that commands to have food at the table. Drink 2024-2039.

Hvis du aldrig har hørt om DuMOL fra Russian River Valley, kan det være fordi, at de tre ejere foretrækker at flyve under radaren og koncentrere sig 100% om vinen. De holder derfor nærmest aldrig smagninger og går heller ikke videre op i anmelderes ratings set i forhold til så mange andre producenter, der dyrker det big time. Alligevel er anmelderne helt oppe at støde over DuMOL og honorerer hvert år deres værker med topkarakterer. Læg dertil, at Robert Parker lister en af de tre ejere, winemaker Andy Smith, som værende en af verdens mest indflydelsesrige vinkonsulenter på linje med Helen Turley, Mark Aubert, Michel Rolland og Paul Hobbs. Så kan man ligesom noget.

Oprindeligt startede DuMOL tilbage i 1996 som et familieforetagende, hvilket forklarer det noget spøjse navn. Den første winemaker’s børn hed nemlig Duncan og Molly, hvilket blev til DuMOL … et navn man så har valgt at køre videre med, selvom foretagendet i dag er ejet af føromtalte Andy Smith plus Michael Verlander og Kerry Murphy. De holder den grønne fane højere end de fleste og deres topmoderne winery fra 2008, kører udelukkende på solenergi og har et avanceret system til at minimere vandspild.

Deres fokus ligger primært på cool-climate Pinot Noir og Chardonnay med druer både fra egne marker og fra de bedste andre marker i området – eksempelvis Hyde, Ritchie og Charles Heintz. Men tag endelig ikke fejl af deres Syrah og Cabernet Sauvignon, der også holder højeste klasse. Alle vine bliver produceret i relativt små mængder, hvilket vil sige under 500 kasser pr. vin.

Winemaker Andy Smith går for at være en af de helt store nørder – på den bedst tænkelige måde. Han er nede i samtlige detaljer i alle faser med henblik på at hver eneste flaske efterlever hans mål om ”Intensity without heaviness”. Det lykkes hvert år til fulde og det er nærliggende at sammenligne DuMOLs Pinot Noir og Chardonnay med de bedste røde og hvide bourgogner. Men der er klart et aftryk af Russian River Valley over hans vine i form af frugt og koncentration. Elegancen fra Bourgogne er der dog. Og det skal han have tak for!

Vi har været så heldige at få fingrene i et ganske bredt udvalg af DuMOLs vine til trods for de små mængder. Og det kan godt være, at du ikke har hørt om DuMOL før, men når du har smagt deres vine, glemmer du dem aldrig igen.

Faktablad
LandUSA
Producent DuMOL
RegionCalifornia
Sub RegionNorth Coast
DistriktSonoma County
Sub distriktRussian River Valley
Årgang2020
Volume75CL
DruerPinot Noir
KategoriRødvin
Kollistørrelse6
KollitypeOCC
Vinous94
Jeb Dunnuck95
Robert Parker94