DuMOL Chardonnay Isobel Charles Heintz Vineyard 2017 75CL

595,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 495,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5674
595,00 Inkl. moms:
6 5674
595,00 Inkl. moms:
495,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Hvid California North Coast DuMOL 2017 Sonoma County 75CL
94 Robert Parker
95 Jeb Dunnuck

Top Chardonnay fra en af de mest ikoniske vinmarker i Californien nemlig Charles Heintz Vineyard. DuMOL er de eneste, som har to parceller på marken. Den ene er præget af sandet jord, mens stokkene på den står i markant mere leret jord. Det er kombinationen af de to jordbundsforhold plus placeringen tæt på havet, der er med til at gøre Isobel til noget ganske specielt.

Vinen er modnet 12 måneder på franske egefade, hvoraf de 35% og herefter yderligere 6 år på ståltank. Farven er lys, gylden og duften spiller især på citrus, pink grape, moden abrikos, kaprifolium og noter af skiffer. Smagen har en fantastisk friskhed og kommer med citrusolie, hvide stenfrugter, melon, honning, kamille og mod slutningen anis og citrongræs. Masser af lag, koncentration og charme.

Står med begge ben i sit drikkevindue og bliver stående solidt plantet 4-5 år endnu.

Robert Parker
The 2017 Chardonnay Isobel Charles Heintz Vineyard comes from vines planted in 1982. It was barrel fermented and aged 12 months on the lees in 300-liter Atelier hogsheads, 33% new. It features scents of ripe white peach, red apple skin, crushed stone, toast and spiced yellow apples. It's light to medium-bodied, precise and minerally in the mouth with citrus peel touches, laser acidity and a long, textured finish. 500 cases produced.

Jeb Dunnuck
I loved the 2017 Chardonnay Charles Heintz Vineyard Isobel, one of the standouts in the lineup. Named after winemaker Andy Smith’s daughter and from a site far out on the Sonoma Coast, it has a beautifully rich, layered, textured style as well as impressive notes of white peach, white flowers, and honeysuckle. With plenty of fruit, an awesome texture, great balance, and a singular character, it will be better in another year and I suspect will keep for upwards of a decade.

Hvis du aldrig har hørt om DuMOL fra Russian River Valley, kan det være fordi, at de tre ejere foretrækker at flyve under radaren og koncentrere sig 100% om vinen. De holder derfor nærmest aldrig smagninger og går heller ikke videre op i anmelderes ratings set i forhold til så mange andre producenter, der dyrker det big time. Alligevel er anmelderne helt oppe at støde over DuMOL og honorerer hvert år deres værker med topkarakterer. Læg dertil, at Robert Parker lister en af de tre ejere, winemaker Andy Smith, som værende en af verdens mest indflydelsesrige vinkonsulenter på linje med Helen Turley, Mark Aubert, Michel Rolland og Paul Hobbs. Så kan man ligesom noget.

Oprindeligt startede DuMOL tilbage i 1996 som et familieforetagende, hvilket forklarer det noget spøjse navn. Den første winemaker’s børn hed nemlig Duncan og Molly, hvilket blev til DuMOL … et navn man så har valgt at køre videre med, selvom foretagendet i dag er ejet af føromtalte Andy Smith plus Michael Verlander og Kerry Murphy. De holder den grønne fane højere end de fleste og deres topmoderne winery fra 2008, kører udelukkende på solenergi og har et avanceret system til at minimere vandspild.

Deres fokus ligger primært på cool-climate Pinot Noir og Chardonnay med druer både fra egne marker og fra de bedste andre marker i området – eksempelvis Hyde, Ritchie og Charles Heintz. Men tag endelig ikke fejl af deres Syrah og Cabernet Sauvignon, der også holder højeste klasse. Alle vine bliver produceret i relativt små mængder, hvilket vil sige under 500 kasser pr. vin.

Winemaker Andy Smith går for at være en af de helt store nørder – på den bedst tænkelige måde. Han er nede i samtlige detaljer i alle faser med henblik på at hver eneste flaske efterlever hans mål om ”Intensity without heaviness”. Det lykkes hvert år til fulde og det er nærliggende at sammenligne DuMOLs Pinot Noir og Chardonnay med de bedste røde og hvide bourgogner. Men der er klart et aftryk af Russian River Valley over hans vine i form af frugt og koncentration. Elegancen fra Bourgogne er der dog. Og det skal han have tak for!

Vi har været så heldige at få fingrene i et ganske bredt udvalg af DuMOLs vine til trods for de små mængder. Og det kan godt være, at du ikke har hørt om DuMOL før, men når du har smagt deres vine, glemmer du dem aldrig igen.