DuMOL Chardonnay Isobel Charles Heintz Vineyard 2017 75CL

695,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: Ikke på lager

Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Hvid California North Coast DuMOL 2019 Sonoma County 75CL
94 Vinous

Top Chardonnay fra en af de mest ikoniske vinmarker i Californien nemlig Charles Heintz Vineyard. DuMOL er de eneste, som har to parceller på marken. Den ene er præget af sandet jord, mens stokkene på den står i markant mere leret jord. Det er kombinationen af de to jordbundsforhold plus placeringen tæt på havet, der er med til at gøre Isobel til noget ganske specielt.

Vinen er modnet 12 måneder på franske egefade, hvoraf de 35% og herefter yderligere 6 år på ståltank. Farven er lys, gylden og duften spiller især på citrus, pink grape, moden abrikos, kaprifolium og noter af skiffer. Smagen har en fantastisk friskhed og kommer med citrusolie, hvide stenfrugter, melon, honning, kamille og mod slutningen anis og citrongræs. Masser af lag, koncentration og charme.

Står med begge ben i sit drikkevindue og bliver stående solidt plantet 4-5 år endnu.

Vinous
The 2019 Chardonnay Isobel Charles Heintz Vineyard is forward and racy, which makes it a good choice for drinking now and over the next handful of years. Tropical fruit and soft, oily contours - classic Heintz signatures - give the 2019 so much sheer appeal. Jasmine, passionfruit, mint and tangerine oil linger.

Hvis du aldrig har hørt om DuMOL fra Russian River Valley, kan det være fordi, at de tre ejere foretrækker at flyve under radaren og koncentrere sig 100% om vinen. De holder derfor nærmest aldrig smagninger og går heller ikke videre op i anmelderes ratings set i forhold til så mange andre producenter, der dyrker det big time. Alligevel er anmelderne helt oppe at støde over DuMOL og honorerer hvert år deres værker med topkarakterer. Læg dertil, at Robert Parker lister en af de tre ejere, winemaker Andy Smith, som værende en af verdens mest indflydelsesrige vinkonsulenter på linje med Helen Turley, Mark Aubert, Michel Rolland og Paul Hobbs. Så kan man ligesom noget.

Oprindeligt startede DuMOL tilbage i 1996 som et familieforetagende, hvilket forklarer det noget spøjse navn. Den første winemaker’s børn hed nemlig Duncan og Molly, hvilket blev til DuMOL … et navn man så har valgt at køre videre med, selvom foretagendet i dag er ejet af føromtalte Andy Smith plus Michael Verlander og Kerry Murphy. De holder den grønne fane højere end de fleste og deres topmoderne winery fra 2008, kører udelukkende på solenergi og har et avanceret system til at minimere vandspild.

Deres fokus ligger primært på cool-climate Pinot Noir og Chardonnay med druer både fra egne marker og fra de bedste andre marker i området – eksempelvis Hyde, Ritchie og Charles Heintz. Men tag endelig ikke fejl af deres Syrah og Cabernet Sauvignon, der også holder højeste klasse. Alle vine bliver produceret i relativt små mængder, hvilket vil sige under 500 kasser pr. vin.

Winemaker Andy Smith går for at være en af de helt store nørder – på den bedst tænkelige måde. Han er nede i samtlige detaljer i alle faser med henblik på at hver eneste flaske efterlever hans mål om ”Intensity without heaviness”. Det lykkes hvert år til fulde og det er nærliggende at sammenligne DuMOLs Pinot Noir og Chardonnay med de bedste røde og hvide bourgogner. Men der er klart et aftryk af Russian River Valley over hans vine i form af frugt og koncentration. Elegancen fra Bourgogne er der dog. Og det skal han have tak for!

Vi har været så heldige at få fingrene i et ganske bredt udvalg af DuMOLs vine til trods for de små mængder. Og det kan godt være, at du ikke har hørt om DuMOL før, men når du har smagt deres vine, glemmer du dem aldrig igen.