DuMOL Chardonnay Estate Vyd, Sonoma Coast 2020

799,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 649,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 7412
799,00 Inkl. moms:
6 7412
799,00 Inkl. moms:
649,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Hvid California North Coast DuMOL 2020 Sonoma County 75CL
96 Robert Parker
96 Jeb Dunnuck

Førsteklasses Chardonnay fra DuMols egne marker O’Connell og Kearney i Sonoma Coast regionen. Det er klonerne Mount Eden og Hyde-Wente, der pryder de to marker og som winemaker Andy Smith får noget ekstraordinært godt ud af.

Juicen gav han lov til at modne 12 måneder på franske egefade, hvoraf en tredjedel var nye. Derefter 6 måneder på ståltank for at vinen lige helt kunne finde sine ben og finde den fuldendte balance. Det gjorde den så til perfektion.

Duften kommer med lime, melon, spearmint, ristet brød og tydelige noter af flint fra undergrunden. Smagen går i en lidt anden retning end den typiske tunge stil fra Californien. Estate spiller på elegancen og fylder munden med noter af hvide pærer, citrus, salvie og våde sten holdt sammen af en nøje afstemt syre.  Det spiller max!

Robert Parker
The 2020 Chardonnay Estate Vineyard is scented of apricot, jasmine, cashew and pretty herbal undertones, with youthful new oak spices. The medium-bodied palate offers unmatched concentration and balancing freshness, with a broad, satiny texture, a deep core of stone fruit and a very long, flavorful finish. This will continue to unwind in bottle over the next decade.

Jeb Dunnuck
The 2020 Chardonnay DuMOL Estate Vineyard is another super-fragrant wine with notes of green apple Jolly Rancher candy, fresh white blossoms, and a delicate hint of flint. The palate is ripe and inviting, and the wine juicy and long on the finish, with lemon curd and fresh herbs. Drink it over the next 20 years.

Hvis du aldrig har hørt om DuMOL fra Russian River Valley, kan det være fordi, at de tre ejere foretrækker at flyve under radaren og koncentrere sig 100% om vinen. De holder derfor nærmest aldrig smagninger og går heller ikke videre op i anmelderes ratings set i forhold til så mange andre producenter, der dyrker det big time. Alligevel er anmelderne helt oppe at støde over DuMOL og honorerer hvert år deres værker med topkarakterer. Læg dertil, at Robert Parker lister en af de tre ejere, winemaker Andy Smith, som værende en af verdens mest indflydelsesrige vinkonsulenter på linje med Helen Turley, Mark Aubert, Michel Rolland og Paul Hobbs. Så kan man ligesom noget.

Oprindeligt startede DuMOL tilbage i 1996 som et familieforetagende, hvilket forklarer det noget spøjse navn. Den første winemaker’s børn hed nemlig Duncan og Molly, hvilket blev til DuMOL … et navn man så har valgt at køre videre med, selvom foretagendet i dag er ejet af føromtalte Andy Smith plus Michael Verlander og Kerry Murphy. De holder den grønne fane højere end de fleste og deres topmoderne winery fra 2008, kører udelukkende på solenergi og har et avanceret system til at minimere vandspild.

Deres fokus ligger primært på cool-climate Pinot Noir og Chardonnay med druer både fra egne marker og fra de bedste andre marker i området – eksempelvis Hyde, Ritchie og Charles Heintz. Men tag endelig ikke fejl af deres Syrah og Cabernet Sauvignon, der også holder højeste klasse. Alle vine bliver produceret i relativt små mængder, hvilket vil sige under 500 kasser pr. vin.

Winemaker Andy Smith går for at være en af de helt store nørder – på den bedst tænkelige måde. Han er nede i samtlige detaljer i alle faser med henblik på at hver eneste flaske efterlever hans mål om ”Intensity without heaviness”. Det lykkes hvert år til fulde og det er nærliggende at sammenligne DuMOLs Pinot Noir og Chardonnay med de bedste røde og hvide bourgogner. Men der er klart et aftryk af Russian River Valley over hans vine i form af frugt og koncentration. Elegancen fra Bourgogne er der dog. Og det skal han have tak for!

Vi har været så heldige at få fingrene i et ganske bredt udvalg af DuMOLs vine til trods for de små mængder. Og det kan godt være, at du ikke har hørt om DuMOL før, men når du har smagt deres vine, glemmer du dem aldrig igen.