DuMOL Cabernet Sauvignon Tench 2016

1.195,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: Ikke på lager

Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast DuMOL 2016 Napa Valley 75CL
95 Robert Parker
95 Jeb Dunnuck
94 Vinous

Kun anden årgang af denne enkeltmark Cabernet, skruet sammen af winemaker Andy Smith. Men den spiller max. Det hjælper så også at Tench Vineyard ligger på en perfekt location i det østlige Oakville, hvor jorden er rig på ler og vulkansten fra langt tidligere tider. Vinene herfra har deres helt egen powerfulde, dybe stil med gode tanniner … og DuMol Tench er ingen undtagelse.

Efter 20 måneder på franske egefade, hvoraf de 75% var nye, er vinen klar til kamp.

Farven er dyb lilla og lukker op for en alt for lokkende duft af mørk frugt, mørk chokolade, blyant, lakrids suppleret af frisk timian og tobaksblade. Smagen spiller på mange af de samme noter og den lange finish lukker det hele af med bitter kakao, sødlig eg og krydderier. Et brag af en vin, der er klar nu og holder sig på toppen i minimum 10 år.

PS Der blev kun produceret 88 kasser af dette pragtværk. Så du skal næppe vente for længe!

Robert Parker
Deep garnet-purple in color, the 2016 Cabernet Sauvignon Tench Vineyard is profoundly scented of creme de cassis, baked plums and blueberry pie with suggestions of tar, licorice, chargrill, crushed rocks and fertile loam plus wafts of baker's chocolate and licorice. Full-bodied, concentrated and chock-full of black fruit and earthy layers, it has a firm, velvety texture and just enough freshness, finishing on a lingering anise note.

Jeb Dunnuck
Lastly, the 2016 Cabernet Sauvignon Tench Vineyard comes from a site just beside Screaming Eagle and is a selection from vines planted in 1990. Aged 20 months in 75% new French oak, it shows the more elegant side to the vineyard, which normally produces a rich, full-throttle style of wine. Tons of purple fruits, graphite, chocolate, and some obvious minerality all flow to a full-bodied Cabernet that has a stacked mid-palate, beautiful tannins, and a great finish. It still has textbook Tench character yet holds onto the more classical, elegant style of DuMol. Drink it over the coming two decades or more.

Vinous
The 2016 Cabernet Sauvignon Tench Vineyard is ripe, bold and flashy from the very first taste. Most of the Cabernets in the DuMol range capture a striking balance of ripeness and structure, but the Tench is easily the most flamboyant wine of the group. Super-ripe black plum, blackberry, spice and chocolate build in a full-throttle Oakville Cabernet Sauvignon that will delight readers who enjoy the more generous side of Napa Valley Cabernet Sauvignon.

Hvis du aldrig har hørt om DuMOL fra Russian River Valley, kan det være fordi, at de tre ejere foretrækker at flyve under radaren og koncentrere sig 100% om vinen. De holder derfor nærmest aldrig smagninger og går heller ikke videre op i anmelderes ratings set i forhold til så mange andre producenter, der dyrker det big time. Alligevel er anmelderne helt oppe at støde over DuMOL og honorerer hvert år deres værker med topkarakterer. Læg dertil, at Robert Parker lister en af de tre ejere, winemaker Andy Smith, som værende en af verdens mest indflydelsesrige vinkonsulenter på linje med Helen Turley, Mark Aubert, Michel Rolland og Paul Hobbs. Så kan man ligesom noget.

Oprindeligt startede DuMOL tilbage i 1996 som et familieforetagende, hvilket forklarer det noget spøjse navn. Den første winemaker’s børn hed nemlig Duncan og Molly, hvilket blev til DuMOL … et navn man så har valgt at køre videre med, selvom foretagendet i dag er ejet af føromtalte Andy Smith plus Michael Verlander og Kerry Murphy. De holder den grønne fane højere end de fleste og deres topmoderne winery fra 2008, kører udelukkende på solenergi og har et avanceret system til at minimere vandspild.

Deres fokus ligger primært på cool-climate Pinot Noir og Chardonnay med druer både fra egne marker og fra de bedste andre marker i området – eksempelvis Hyde, Ritchie og Charles Heintz. Men tag endelig ikke fejl af deres Syrah og Cabernet Sauvignon, der også holder højeste klasse. Alle vine bliver produceret i relativt små mængder, hvilket vil sige under 500 kasser pr. vin.

Winemaker Andy Smith går for at være en af de helt store nørder – på den bedst tænkelige måde. Han er nede i samtlige detaljer i alle faser med henblik på at hver eneste flaske efterlever hans mål om ”Intensity without heaviness”. Det lykkes hvert år til fulde og det er nærliggende at sammenligne DuMOLs Pinot Noir og Chardonnay med de bedste røde og hvide bourgogner. Men der er klart et aftryk af Russian River Valley over hans vine i form af frugt og koncentration. Elegancen fra Bourgogne er der dog. Og det skal han have tak for!

Vi har været så heldige at få fingrene i et ganske bredt udvalg af DuMOLs vine til trods for de små mængder. Og det kan godt være, at du ikke har hørt om DuMOL før, men når du har smagt deres vine, glemmer du dem aldrig igen.