DuMOL Cabernet Sauvignon, Napa Valley 2018 75CL

949,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 795,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 6402
949,00 Inkl. moms:
6 6402
949,00 Inkl. moms:
795,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast DuMOL 2018 Napa Valley 75CL
94 Cellar Tracker

Pragteksemplar blandet af druer fra fire forskellige marker i Napa – primært Meteor Vineyard og True Dog Knoll Vineyard. Fra DuMOLs egen Roach estate i St. Helena har winemaker Andy Smith hentet lidt Petit Verdot, som er med til at give vinen sin fine balance.

Vinen fik lov til at modne hele 20 måneder på franske egefade, hvor halvdelen var spritnye. Næsen melder opstemt om mørke kirsebær, blåbær, cassis, kakao, blyant og sandeltræ. Smagen er både frisk og elegant og kommer især med brombær, mælkechokolade, læder og mokka for til sidst at munde ud i en lang finish.

Giv den luft en times tid, hvis du agter at drikke den nu. Men ingen hast. Den holder sig fortrinligt mindst 10 år endnu.

Hvis du aldrig har hørt om DuMOL fra Russian River Valley, kan det være fordi, at de tre ejere foretrækker at flyve under radaren og koncentrere sig 100% om vinen. De holder derfor nærmest aldrig smagninger og går heller ikke videre op i anmelderes ratings set i forhold til så mange andre producenter, der dyrker det big time. Alligevel er anmelderne helt oppe at støde over DuMOL og honorerer hvert år deres værker med topkarakterer. Læg dertil, at Robert Parker lister en af de tre ejere, winemaker Andy Smith, som værende en af verdens mest indflydelsesrige vinkonsulenter på linje med Helen Turley, Mark Aubert, Michel Rolland og Paul Hobbs. Så kan man ligesom noget.

Oprindeligt startede DuMOL tilbage i 1996 som et familieforetagende, hvilket forklarer det noget spøjse navn. Den første winemaker’s børn hed nemlig Duncan og Molly, hvilket blev til DuMOL … et navn man så har valgt at køre videre med, selvom foretagendet i dag er ejet af føromtalte Andy Smith plus Michael Verlander og Kerry Murphy. De holder den grønne fane højere end de fleste og deres topmoderne winery fra 2008, kører udelukkende på solenergi og har et avanceret system til at minimere vandspild.

Deres fokus ligger primært på cool-climate Pinot Noir og Chardonnay med druer både fra egne marker og fra de bedste andre marker i området – eksempelvis Hyde, Ritchie og Charles Heintz. Men tag endelig ikke fejl af deres Syrah og Cabernet Sauvignon, der også holder højeste klasse. Alle vine bliver produceret i relativt små mængder, hvilket vil sige under 500 kasser pr. vin.

Winemaker Andy Smith går for at være en af de helt store nørder – på den bedst tænkelige måde. Han er nede i samtlige detaljer i alle faser med henblik på at hver eneste flaske efterlever hans mål om ”Intensity without heaviness”. Det lykkes hvert år til fulde og det er nærliggende at sammenligne DuMOLs Pinot Noir og Chardonnay med de bedste røde og hvide bourgogner. Men der er klart et aftryk af Russian River Valley over hans vine i form af frugt og koncentration. Elegancen fra Bourgogne er der dog. Og det skal han have tak for!

Vi har været så heldige at få fingrene i et ganske bredt udvalg af DuMOLs vine til trods for de små mængder. Og det kan godt være, at du ikke har hørt om DuMOL før, men når du har smagt deres vine, glemmer du dem aldrig igen.