DuMOL Cabernet Sauvignon Montecillo Vineyard, Moon Mountain 2016 75CL

825,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 695,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5511
825,00 Inkl. moms:
6 5511
825,00 Inkl. moms:
695,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast DuMOL 2016 Sonoma County 75CL
94 Jeb Dunnuck
93 Robert Parker
95 Vinous

Mega vellykket og aromatisk Cabernet Sauvignon fra over 50 år gamle stokke. Montecillo vinmarken er helt tilbage fra 1964, så rødderne har efterhånden kroget sig godt og grundigt ned i den røde, stenede jord et godt stykke op ad Sonomas Moon Mountain.

Winemaker Andy Smith giver den lov til at modne hele 20 måneder på franske egefade, hvoraf 50% er helt nye. Resultatet er en dyb og kompleks vin, som sender tankerne hen i retning af blændende Bordeaux fra venstre bredden.

Farven er dyb og duften kommer med alle klassikerne – blåbær, cassis, sandeltræ, blyant, tobak – men også strejf af oliven, Provence-krydderi og støvet sten. Smagen overtager munden på bedste vis med solbær, mørke kirsebær, mørk chokolade, røget pinje plus indslag af læder og tobak.

Formidabel nu og de næste to årtier.

Vinous
The 2016 Cabernet Sauvignon Montecillo Vineyard captures all the personality of this site. Inky red/purplish berry fruit, grilled herbs, black pepper and licorice give the 2016 its distinct pungent character. The tannins are powerful, but all the elements are impeccably balanced. In 2016, Andy Smith crafted a Cabernet that is both potent and also very elegant.

Hvis du aldrig har hørt om DuMOL fra Russian River Valley, kan det være fordi, at de tre ejere foretrækker at flyve under radaren og koncentrere sig 100% om vinen. De holder derfor nærmest aldrig smagninger og går heller ikke videre op i anmelderes ratings set i forhold til så mange andre producenter, der dyrker det big time. Alligevel er anmelderne helt oppe at støde over DuMOL og honorerer hvert år deres værker med topkarakterer. Læg dertil, at Robert Parker lister en af de tre ejere, winemaker Andy Smith, som værende en af verdens mest indflydelsesrige vinkonsulenter på linje med Helen Turley, Mark Aubert, Michel Rolland og Paul Hobbs. Så kan man ligesom noget.

Oprindeligt startede DuMOL tilbage i 1996 som et familieforetagende, hvilket forklarer det noget spøjse navn. Den første winemaker’s børn hed nemlig Duncan og Molly, hvilket blev til DuMOL … et navn man så har valgt at køre videre med, selvom foretagendet i dag er ejet af føromtalte Andy Smith plus Michael Verlander og Kerry Murphy. De holder den grønne fane højere end de fleste og deres topmoderne winery fra 2008, kører udelukkende på solenergi og har et avanceret system til at minimere vandspild.

Deres fokus ligger primært på cool-climate Pinot Noir og Chardonnay med druer både fra egne marker og fra de bedste andre marker i området – eksempelvis Hyde, Ritchie og Charles Heintz. Men tag endelig ikke fejl af deres Syrah og Cabernet Sauvignon, der også holder højeste klasse. Alle vine bliver produceret i relativt små mængder, hvilket vil sige under 500 kasser pr. vin.

Winemaker Andy Smith går for at være en af de helt store nørder – på den bedst tænkelige måde. Han er nede i samtlige detaljer i alle faser med henblik på at hver eneste flaske efterlever hans mål om ”Intensity without heaviness”. Det lykkes hvert år til fulde og det er nærliggende at sammenligne DuMOLs Pinot Noir og Chardonnay med de bedste røde og hvide bourgogner. Men der er klart et aftryk af Russian River Valley over hans vine i form af frugt og koncentration. Elegancen fra Bourgogne er der dog. Og det skal han have tak for!

Vi har været så heldige at få fingrene i et ganske bredt udvalg af DuMOLs vine til trods for de små mængder. Og det kan godt være, at du ikke har hørt om DuMOL før, men når du har smagt deres vine, glemmer du dem aldrig igen.