Indlæser...

DuMOL Cabernet Sauvignon, Ballard 2018

SKU
6400
995,00 kr v. 6 stk. 1.295,00 kr v. 1 stk.
Ved køb afStk. pris (inkl. moms)
11.295,00 kr
61.295,00 kr995,00 kr

Winemaker Andy Smith, som har tryllet i Californien i snart 25 år, inviterer dig her...

Winemaker Andy Smith, som har tryllet i Californien i snart 25 år, inviterer dig her til at smage, hvordan Cabernet tog sig ud før i tiden, inden trenden med yderst solmodne vine begyndte at dominere. Druerne kommer fra Ballard vinmarken, der ligger i en lille lysning 700 meter oppe i højderne på Spring Mountain. På grund af de køligere omgivelser deroppe forbliver druerne små. Til gengæld rykker de for vildt, når det kommer til smag.

Som altid med DuMols Cabernet hedder det modning 20 måneder på franske egefade. For Ballards vedkommende var 57% af dem nye.

Duften kan noget helt særligt – mørk og rød frugt, tørret timian, vild salvie spiller blændende sammen med rosenblade og cedertræ. I munden dukker den mørke og røde frugt op igen sammen med især cassis, laurbær, anis, urter og grillet kød. Super elegant og med de fineste tanniner.

Har i hvert fald 10 fantastiske år i sig. Men der blev kun produceret 154 kasser, så hurry up!

Vinous
The 2018 Cabernet Sauvignon Ballard Vineyard is bright, punchy and full of character. Inky red/purplish berry fruit, rose petal, spice, pomegranate and mint all race out of the glass, framed by silk tannins that add a real feeling of sensuality. Effusive, aromatic and finessed, the Ballard is superb in this tasting. Readers will find a classy, sublime Cabernet Sauvignon loaded with personality.

Hvis du aldrig har hørt om DuMOL fra Russian River Valley, kan det være fordi, at de tre ejere foretrækker at flyve under radaren og koncentrere sig 100% om vinen. De holder derfor nærmest aldrig smagninger og går heller ikke videre op i anmelderes ratings set i forhold til så mange andre producenter, der dyrker det big time. Alligevel er anmelderne helt oppe at støde over DuMOL og honorerer hvert år deres værker med topkarakterer. Læg dertil, at Robert Parker lister en af de tre ejere, winemaker Andy Smith, som værende en af verdens mest indflydelsesrige vinkonsulenter på linje med Helen Turley, Mark Aubert, Michel Rolland og Paul Hobbs. Så kan man ligesom noget.

Oprindeligt startede DuMOL tilbage i 1996 som et familieforetagende, hvilket forklarer det noget spøjse navn. Den første winemaker’s børn hed nemlig Duncan og Molly, hvilket blev til DuMOL … et navn man så har valgt at køre videre med, selvom foretagendet i dag er ejet af føromtalte Andy Smith plus Michael Verlander og Kerry Murphy. De holder den grønne fane højere end de fleste og deres topmoderne winery fra 2008, kører udelukkende på solenergi og har et avanceret system til at minimere vandspild.

Deres fokus ligger primært på cool-climate Pinot Noir og Chardonnay med druer både fra egne marker og fra de bedste andre marker i området – eksempelvis Hyde, Ritchie og Charles Heintz. Men tag endelig ikke fejl af deres Syrah og Cabernet Sauvignon, der også holder højeste klasse. Alle vine bliver produceret i relativt små mængder, hvilket vil sige under 500 kasser pr. vin.

Winemaker Andy Smith går for at være en af de helt store nørder – på den bedst tænkelige måde. Han er nede i samtlige detaljer i alle faser med henblik på at hver eneste flaske efterlever hans mål om ”Intensity without heaviness”. Det lykkes hvert år til fulde og det er nærliggende at sammenligne DuMOLs Pinot Noir og Chardonnay med de bedste røde og hvide bourgogner. Men der er klart et aftryk af Russian River Valley over hans vine i form af frugt og koncentration. Elegancen fra Bourgogne er der dog. Og det skal han have tak for!

Vi har været så heldige at få fingrene i et ganske bredt udvalg af DuMOLs vine til trods for de små mængder. Og det kan godt være, at du ikke har hørt om DuMOL før, men når du har smagt deres vine, glemmer du dem aldrig igen.

Faktablad
Volume75CL
LandUSA
RegionCalifornia
Sub RegionNorth Coast
Producent DuMOL
DistriktNapa Valley
Sub distriktSpring Mountain District
Årgang2018
DruerCabernet Sauvignon
KategoriRød
Vinous96