Dominus 2016 Magnum
Dominus, der bliver produceret i Yountville i hjertet af Napa Valley af franske Christian Moueix og hans amerikanske legekammerat Tod Mostero, er en af Californiens mest ikoniske vine. Lige siden debuten med 1983-årgangen er det lykkedes at udtrykke det unikke terroir, der findes i den historiske Napanook Vineyard, og Dominus berømmes med rette for sin kompleksitet og sin elegance, som var og stadig er ganske unik i Napa Valley.
Christian Moueix er en af de mest markante fortalere for, at al vinfremstilling begynder i vinmarken, og på trods af det ofte meget varme og tørre mikroklima på Napanook insisterer han på, at arbejde à la française efter nogle principper, som langt hen ad vejen ligner dem, som familien praktiserer på Château Petrus og deres andre slotte på højrebredden i Bordeaux. Eller næsten. Et særligt udstyr, som kan vaske hver enkelte drueklaser fri for støv inden høsten og en rutine, hvor man plukker druerne på solsiden af vinstokken op til en uge før druerne på skyggesiden, ses næppe hjemme i Bordeaux.
Når druerne ankommer til vingården fjernes alle stilke, og herefter sorteres de først i et avanceret automatisk optisk anlæg og dernæst i hånden, så kun de perfekte druer når frem til de rustfri ståltanke. Her fjernes drueskind og kerner efter få dage for at tilgodese den røde frugt og for at undgå overmodne og overekstraherede noter. Vinen modner efterfølgende 18 måneder på franske fade (40% nye) inden den klares med friske æggehvider og uden yderligere efterbehandling tappes på flaske.
Leveres i orignal trækasse ved 3 flasker.
Dominus, der bliver produceret i Yountville i hjertet af Napa Valley af franske Christian Moueix og hans amerikanske legekammerat Tod Mostero, er en af Californiens mest ikoniske vine. Lige siden debuten med 1983-årgangen er det lykkedes at udtrykke det unikke terroir, der findes i den historiske Napanook Vineyard, og Dominus berømmes med rette for sin kompleksitet og sin elegance, som var og stadig er ganske unik i Napa Valley.
Christian Moueix er en af de mest markante fortalere for, at al vinfremstilling begynder i vinmarken, og på trods af det ofte meget varme og tørre mikroklima på Napanook insisterer han på, at arbejde à la française efter nogle principper, som langt hen ad vejen ligner dem, som familien praktiserer på Château Petrus og deres andre slotte på højrebredden i Bordeaux. Eller næsten. Et særligt udstyr, som kan vaske hver enkelte drueklaser fri for støv inden høsten og en rutine, hvor man plukker druerne på solsiden af vinstokken op til en uge før druerne på skyggesiden, ses næppe hjemme i Bordeaux.
Når druerne ankommer til vingården fjernes alle stilke, og herefter sorteres de først i et avanceret automatisk optisk anlæg og dernæst i hånden, så kun de perfekte druer når frem til de rustfri ståltanke. Her fjernes drueskind og kerner efter få dage for at tilgodese den røde frugt og for at undgå overmodne og overekstraherede noter. Vinen modner efterfølgende 18 måneder på franske fade (40% nye) inden den klares med friske æggehvider og uden yderligere efterbehandling tappes på flaske.
Leveres i orignal trækasse ved 3 flasker.
Land | USA |
---|---|
Producent | Dominus |
Region | California |
Sub Region | North Coast |
Distrikt | North Coast |
Sub distrikt | Napa Valley |
Årgang | 2016 |
Volume | 150CL |
Druer | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot |
Kategori | Rødvin |
Kollistørrelse | 3 |
Kollitype | OWC |
Robert Parker
A blend of 84% Cabernet Sauvignon, 8% Petit Verdot and 8% Cabernet Franc aged in 40% new oak, the 2016 Proprietary Red Wine is deep purple-black in color and quite reticent at this youthful stage to begin, offering up subtle notions of potpourri, Indian spices, cigar box and iron ore over a core of crushed blackberries and black cherries with intermittent wafts of black and red currants, new leather and smoked meats. The palate is medium to full-bodied with a densely packed mid-palate and oodles of freshness framed by very ripe, finely grained tannins and laced with compelling earthy accents. It offers incredible vibrancy with tons of black and red fruit sparkle in the mid-palate leading to a provocative mineral element on the very long finish. If I could give more than 100 for this one, I would. To be released in May 2019.