Dominus Dominus 2003

2.495,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Dominus 2003 Napa Valley 75CL
95 Robert Parker

Robert Parker
The 2003 Dominus is a blend of 88% Cabernet Sauvignon, 7% Cabernet Franc and 5% Petit Verdot (14.1% alcohol). Remarkably, it is the 20th vintage for Christian Moueix. Always a Bordeaux-inspired wine with restraint yet substance as well as a textured richness, the 2003 exhibits a deep plum/ruby/purple color, a creamy, opulent texture, no hard edges, and a wonderful sweetness of foresty, black currant and cherry fruit mixed with underbrush and hints of Chinese black tea. Well-proportioned and full-bodied, yet never over-stated or out of balance, this is another beauty from Moueix. Drink it over the next 15+ years.

This famous estate with a historic vineyard in Yountville was once the backbone of all the great Inglenook Cabernets made by John Daniel.

Dominus, der bliver produceret i Yountville i hjertet af Napa Valley af franske Christian Moueix og hans amerikanske legekammerat Tod Mostero, er en af Californiens mest ikoniske vine. Lige siden debuten med 1983-årgangen er det lykkedes at udtrykke det unikke terroir, der findes i den historiske Napanook Vineyard, og Dominus berømmes med rette for sin kompleksitet og sin elegance, som var og stadig er ganske unik i Napa Valley.

Christian Moueix er en af de mest markante fortalere for, at al vinfremstilling begynder i vinmarken, og på trods af det ofte meget varme og tørre mikroklima på Napanook insisterer han på, at arbejde à la française efter nogle principper, som langt hen ad vejen ligner dem, som familien praktiserer på Château Petrus og deres andre slotte på højrebredden i Bordeaux. Eller næsten. Et særligt udstyr, som kan vaske hver enkelte drueklaser fri for støv inden høsten og en rutine, hvor man plukker druerne på solsiden af vinstokken op til en uge før druerne på skyggesiden, ses næppe hjemme i Bordeaux.

Når druerne ankommer til vingården fjernes alle stilke, og herefter sorteres de først i et avanceret automatisk optisk anlæg og dernæst i hånden, så kun de perfekte druer når frem til de rustfri ståltanke. Her fjernes drueskind og kerner efter få dage for at tilgodese den røde frugt og for at undgå overmodne og overekstraherede noter. Vinen modner efterfølgende 18 måneder på franske fade (40% nye) inden den klares med friske æggehvider og uden yderligere efterbehandling tappes på flaske.