Dominique Cornin Pouilly-Fuissé Clos Reyssié 2018 75CL

339,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 279,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2756
339,00 Inkl. moms:
6 2756
339,00 Inkl. moms:
279,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Hvid Bourgogne Maconnais Dominique Cornin 2018 Pouilly-Fuisse 75CL
93 Robert Parker

Efter fleres mening Cornins topvin. Vi er ude i en enkeltmarksvin med al den kraft, elegance og fedme man kan ønske sig fra en hvid Bourgogne. Stokkene går helt tilbage til 1937 og marken dyrkes efter biodynamiske principper, hvor man dybest set gør så lidt som muligt. Resten klarer naturen.

Dominique Cornin og sønnen Romain fermenterer mosten i små egefade, som også tager sig af den 12 måneder lange modning. Andel del af modningen står på 12 måneder i rustfri ståltanke.

Næsen melder især om gule pærer, eksotiske frugter, smør, hasselnødder, hvide blomster og vanilje. Smagen er klart til den fyldige side men er i perfekt balance – ikke mindst takket være den tydelige mineralitet fra den sydfranske, kalkholdige undergrund. Vi er mega fans!

Robert Parker
The most muscular wine in the cellar this year is the 2018 Pouilly-Fuissé Clos Reyssié, a rich and textural wine that unfurls in the glass with aromas of pear, honeycomb, wheat toast, spices and marmelade, framed by a deft application of oak. Medium to full-bodied, fleshy and multidimensional, it reflects the old vines and clay-rich site that produced it.

Skal man opremse vinproducenternes elite i det sydligste Bourgogne vil Dominique Cornin uvilkårligt blive nævnt som en af de første. Sammen med sønnen Romain skaber han især førsteklasses Pouilly-Fuissé så vinenglene rækker deres glas frem igen og igen. Dominique Cornin er samtidigt en af de helt store foregangsmænd inden for biodynamisk drift og fik allerede tilbage i 2003 sine marker certificeret som værende økologiske.

Cornin er et familieforetagende, der blev startet af Dominique Cornins oldefar, der plantede de første vinstokke for godt 100 år siden på marker ved foden af Chaintré, hvor Cornin stadig holder til. De gamle stokke er stadig i brug sammen med nye, der er kommet til sidenhen. Netop de gamle stokke med rødderne dybt nede i den kalkholdige jord er med til at give Cornins vine en særlig og yderst attraktiv mineralitet.

De første 80 år var familien Cornin med i et co-operativ, men i 1993 brød Dominique Cornin som den første ud og startede under eget navn. Det var et klogt træk, for det viste sig hurtigt at Cornin kunne producere endnu bedre vine på egen hånd.

I 2012 overdrog han formelt foretagendet til sønnen Romain, der har vist sig at have arvet Dominiques udstrakte talent. Samme Dominique er stadig med i foretagendet og det skulle ikke undre, at det er ham, der pløjer markerne … med hestetrukket plov som i gamle tider.

På den måde har tiden på nogle områder stået romantisk stille hos Cornin. Og på andre områder – ikke mindst de kvalitetsmæssige – er man helt up to date og fører an ind i fremtiden.