Dominique Cornin Pouilly-Fuissé 2018 75CL

269,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 219,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 2757
269,00 Inkl. moms:
6 2757
269,00 Inkl. moms:
219,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Hvid Bourgogne Maconnais Dominique Cornin 2018 Pouilly-Fuisse 75CL
90 Robert Parker

Cornins intro til navnkundige Pouilly-Fuissé … og hvilken en af slagsen. Chardonnay-druerne kommer fra fire forskellige parceller, hvor de ældste stokke blev sat helt tilbage til 1909. I dag bliver de passet og plejet efter biodynamiske metoder – et felt hvor Dominique Cornin er en af de største foregangsmænd.

Der høstes og sorteres i hånden på ægte traditionel vis. Efter fermentering modner vinen med bundfaldet i rustfri ståltanke i godt et års tid. Resultatet er en vin der på glimrende vis fortæller første kapitel om, hvor meget denne appellation kan.

Den smukke gyldne farver lukker op for duften af frisk citron, eksotiske frugter, hvide blomster og lette strejf af anis. Smagen danser rundt på tungen og ender ud i en lang forfriskende, mineralsk finish. Dominique foreslår den til snegle. Vi er mere til at lade sneglene være og bare nyde vinen.

Robert Parker
Revealing aromas of golden orchard fruit, honeycomb, white flowers and fresh pastry, the 2018 Pouilly-Fuissé is medium to full-bodied, bright and lively, with a nicely defined core of fruit, lively acids and an elegantly saline finish. One of the more youthfully reserved of Cornin's 2018s, it will really unwind after a year or two in the cellar.

Skal man opremse vinproducenternes elite i det sydligste Bourgogne vil Dominique Cornin uvilkårligt blive nævnt som en af de første. Sammen med sønnen Romain skaber han især førsteklasses Pouilly-Fuissé så vinenglene rækker deres glas frem igen og igen. Dominique Cornin er samtidigt en af de helt store foregangsmænd inden for biodynamisk drift og fik allerede tilbage i 2003 sine marker certificeret som værende økologiske.

Cornin er et familieforetagende, der blev startet af Dominique Cornins oldefar, der plantede de første vinstokke for godt 100 år siden på marker ved foden af Chaintré, hvor Cornin stadig holder til. De gamle stokke er stadig i brug sammen med nye, der er kommet til sidenhen. Netop de gamle stokke med rødderne dybt nede i den kalkholdige jord er med til at give Cornins vine en særlig og yderst attraktiv mineralitet.

De første 80 år var familien Cornin med i et co-operativ, men i 1993 brød Dominique Cornin som den første ud og startede under eget navn. Det var et klogt træk, for det viste sig hurtigt at Cornin kunne producere endnu bedre vine på egen hånd.

I 2012 overdrog han formelt foretagendet til sønnen Romain, der har vist sig at have arvet Dominiques udstrakte talent. Samme Dominique er stadig med i foretagendet og det skulle ikke undre, at det er ham, der pløjer markerne … med hestetrukket plov som i gamle tider.

På den måde har tiden på nogle områder stået romantisk stille hos Cornin. Og på andre områder – ikke mindst de kvalitetsmæssige – er man helt up to date og fører an ind i fremtiden.